Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ» για το «καλό» του Ηρακλείου


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ» για το «καλό» του Ηρακλείου



Ο Μπόμπολας

Η ναυαρχίδα του Μπόμπολα είναι ο όμιλος “ΕΛΛΑΚΤΩΡ” στην οποία συμμετέχουν 3 εταιρείες: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. Η διαδικασία συγκρότησης του Ομίλου ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2002 με την απορρόφηση των κατασκευαστικών κλάδων των εταιριών: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. και ΤΕΒ Α.Ε. από την ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και στη συνέχεια τη συγχώνευση των ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. και ΤΕΒ Α.Ε. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας προέκυψαν η μητρική εταιρία του Ομίλου, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε. (εταιρεία συμμετοχών) και η νέα ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. (κατασκευαστική εταιρεία). Το Δεκέμβριο του 2005 πραγματοποιήθηκε η εξαγωγή της ΑΚΤΩΡ από το ΧΑΑ και η απόκτηση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε. Παράλληλα, η ΑΚΤΩΡ μεταβίβασε σε αυτή όλες τις μη κατασκευαστικές της δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένων και των συμμετοχών της σε έργα παραχώρησης και διατηρώντας το κατασκευαστικό αντικείμενο και τις συναφείς με αυτό δραστηριότητες (Μεταλλεία, Λατομεία). Το Δεκέμβριο του 2007 ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της κατασκευαστικής εταιρείας ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε. και η απόσχιση του κλάδου συμμετοχών και εισφορά αυτού στην ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Ο Λάτσης
Ο Λάτσης στο σχήμα αυτό είναι με τη LAMDA Development η οποία είναι εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είναι εταιρεία συμμετοχών που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. H εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει διαφοροποιηθεί σε οικιστικές αναπτύξεις πρώτης και δεύτερης κατοικίας καθώς και σε αναπτύξεις κτηρίων γραφείων και χώρους logistics τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η εταιρεία είναι μέλος του Ομίλου Λάτση και διατηρεί στρατηγικές συμμαχίες με διεθνής και ελληνικές εταιρείες μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι HSBC, Sonae Sierra, ECE, J&P Avax και ΓΕΚ Στις αναπτύξεις της LAMDA Development περιλαμβάνονται δύο εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη) με διαθέσιμο προς χρήση χώρο 106.000 τ.μ., τέσσερα οικιστικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία 74.000 τ.μ., έξι συγκροτήματα γραφείων 33.000 τ.μ. και η Μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο.
Οι μηχανικοί του “Άβακα”
Η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. προέκυψε από συνενώσεις μεγάλων κατασκευαστικών επιχειρήσεων το 1999 και το 2000, καθώς και μία μεγάλη στρατηγική εξαγορά το 2007 Η εταιρεία που είναι εισηγμένη από το 1994 στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι η πρώην ΑΒΑΞ Α.Ε., η οποία αποτέλεσε την μετεξέλιξη των επιχειρήσεων των κ. Κωνσταντίνου Κουβαρά, Νικόλαου Γεραρχάκη και Αντώνη Σγαρδέλη που υπήρξε εκ των στενών συνεργατών του κ.Μητσοτάκη αλλά και σήμερα του Καραμανλή. Τον Ιούνιο του 1999 η ΑΒΑΞ Α.Ε. προχώρησε σε συνεργασία με την J&P (ΕΛΛΑΣ) Α.Τ.Ε., τον τοπικό κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου "Ιωάννου και Παρασκευαΐδης" (J&P Group). Τον Απρίλιο του 2000, ο Όμιλος των εταιρειών ΑΒΑΞ Α.Ε. - J&P (ΕΛΛΑΣ) Α.Τ.Ε. προχώρησε σε στρατηγική και μετοχική συνεργασία με την ΕΤΕΘ Α.Ε., ιδιοκτησίας της οικογένειας Μιτζάλη και διοικούμενη από τους κκ Κωνσταντίνο Μιτζάλη και Κωνσταντίνο Λυσαρίδη Το 2002, η ΑΒΑΞ Α.Ε. συγχωνεύθηκε δι’ απορροφήσεως με την J&P (Ελλάς) Α.Τ.Ε. και την θυγατρική της ΕΤΕΚ Α.Ε., μετονομαζόμενη σε J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. Παράλληλα, η ΕΤΕΘ Α.Ε. απορρόφησε την θυγατρική της ΑΙΧΜΗ Α.Τ.Ε.
Ο Χαραγκιώνης.
Η εταιρεία “Ακροπόλ Χαραγκιώνης” είναι μία από τις εταιρείες του Χαραγκιώνη ειδικεύεται στην επένδυση, την ανάπτυξη και την διοίκηση εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο και τη διαχείριση χώρων στάθμευσης, καλύπτοντας έτσι πλήρως το αντικείμενο της ανάπτυξης εμπορικών κέντρων. Η “Ακροπόλ Χαραγκιώνης” είναι η μεγαλύτερη εταιρία του Ομίλου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1932, και ανήκει αποκλειστικά στην οικογένεια Χαραγκιώνη. Το στίγμα των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της “Ακροπόλ Χαραγκιώνης” είναι εμφανές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης και της Ρόδου, όπου έχουν αναπτυχθεί ή είναι υπό ανάπτυξη 50 επαγγελματικά ακίνητα και εμπορικά κέντρα. Η “Ακροπόλ Χαραγκιώνης”, πέρα από τη βασική δραστηριότητα στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων, δραστηριοποιείται και στο λιανικό εμπόριο, ως αποκλειστικός franchisee στην Ελλάδα διεθνών οίκων (Gucci, Imaginarium), καθώς και στην ανάπτυξη και διαχείριση χώρων στάθμευσης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΟΚ
Αφού το βλέπετε ότι αυτά τα παιδιά δίπλα στον Γιώργο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!! Και μετά τα πληρώνει ο Γιώργος και το Πασοκ!!!
Ο Κόσμος πεινάει και αυτοί κοιτάν το "λάιτ στυλ"!!

Βάλτε νέους και αποφασισμένους σαν τον δρ Κουτσούκο Αναστάσιο!! Να σηκώσουν στους ώμους τους το Πασοκ!!
Οι παλιοί ότι πρόσφεραν πρόσφεραν... ας αποτραβηχτούν και ας αφήσουν τους νέους....δεν μπορεί όποια βουλευτίνα γέρασε να βάλει στην θέση της το "τεκνό" και ο βουλευτής την "γκομενίτσα" του που πηδιέται κυφά και με τον μπάτσο του γραφείου (κερατούλη βουλευτή τώρα το μαθαίνεις)?

Νέοι και δυναμικοί στο προσκήνιο τώρα!!
Μόνο έτσι θα σαρώσει το Πασοκ !!!
Δεν βαρεθήκατε όλη αυτήν την "καμαρίλα"? Τέτοιους είχε και ο Καραμανλής και έχασε για πάντα...στηριχτείτε σε αγωνιστές!!

Αν δεν στηριχτείτε σε πραγματικούς αγωνιστές θα ακολουθήσετε την πορεία Καραμανλή...άνοδος...και ελεύθερη πτώση!! Και δεν έχει επανάληψη….αντιπολίτευση για πάντα!!
Τι προτιμάτε?
- Νέους με όραμα και Νίκη?
- Ελεγχόμενους με ήττα?
Όμως εμείς χρωστάμε στις τράπεζες και δεν έχετε δικαίωμα να «προδίδετε» το Πασοκ!!
Ο νέοι μπροστά τώρα!!

Φάνης Πασοκ

21 Νοέμβριος 2008 5:57 μμ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...