Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

€5 εκ. από τον Εφραίμ στη Μητρόπολη Λeμεσού


ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ Η «RASSADEL»

Σε ένα χρόνο120 εκ. ευρώ κέρδη Κινήσεις εκ. ευρώ μέσα σε 24ωρα
Οι εκπρόσωποι της Μονής έχουν ανοίξει 32 τραπεζικούς λογαριασμούς μόνο σε επτά ελληνικές τράπεζες ενώ άγνωστοι παραμένουν οι λογαριασμοί στο εξωτερικό
Ως διαμετακομιστικό σταθμό των τεραστίων επενδυτικών κεφαλαίων της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου σε Κύπρο και Ελλάδα φέρεται να χρησιμοποιούσε ο ηγούμενος Εφραίμ την κυπριακή εταιρεία «Rassadel Corporation Ltd» (με έδρα τη Λευκωσία), της οποίας πρόεδρος είναι ο Άθως Κοιρανίδης, εκ των βασικότερων συνεργατών του ηγουμένου. Τα νέα στοιχεία καταδεικνύουν το τεράστιο μέγεθος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Μονής, τα οποία ήταν εν γνώσει του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Στα στοιχεία αυτά περιέχονται και αναφορές για μεγάλες δωρεές εκατομμυρίων ευρώ από τη Μονή Βατοπεδίου. Η Μητρόπολη Λεμεσού φέρεται να έχει ευεργετηθεί από τον ηγούμενο Εφραίμ με ποσό που ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ

Του Πάμπου Μιτίδη

Ως διαμετακομιστικό σταθμό των τεραστίων επενδυτικών κεφαλαίων της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου σε Κύπρο και Ελλάδα φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Ηγούμενος Εφραίμ την κυπριακή εταιρεία «Rassadel Corporation Ltd» που έχει έδρα το δικηγορικό γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος & ΣΙΑ» και πρόεδρός της είναι ο κ. Άθως Κοιρανίδης, ο εκ των βασικότερων συνεργατών του ηγουμένου.
Τα νέα στοιχεία που καταδεικνύουν το τεράστιο μέγεθος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Μονής περιέχονται στο φάκελο της σημαντικότερης όπως

αποδεικνύεται κυπριακής εταιρείας, «Rassadel Corporation Ltd», που ήταν εν γνώσει, όπως αναφέρεται σε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα των αθηναϊκών εφημερίδων, του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Στα στοιχεία αυτά περιέχονται και αναφορές για μεγάλες δωρεές εκατομμυρίων ευρώ από τη Μονή Βατοπεδίου. Η Μητρόπολη Λεμεσού φέρεται να έχει ευεργετηθεί από τον ηγούμενο Εφραίμ με ποσό που ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. (Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τη Μητρόπολη Λεμεσού, αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία). Όλοι οι λογαριασμοί της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, αλλά και οι δραστηριότητες εταιρειών και ιδρυμάτων που ανήκουν στη Μονή ήταν γνωστά στο Μαξίμου (πρωθυπουργικό γραφείο) από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία και έγγραφα είχαν συγκεντρωθεί ύστερα από έρευνες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) και της Επιτροπής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αμφότερες ελεγχόμενες από τον υπουργό Οικονομικών.
Η Επιτροπή έλαβε απ’ όλες τις τράπεζες ενημέρωση για τις επενδύσεις κάθε μορφής της Μονής Βατοπεδίου, μετά την εντολή για δέσμευση της κίνησης 58,7 εκατ. ευρώ, καθώς αυτή εμπεριείχε και παραγγελία για την άρση του απορρήτου όλων των τραπεζικών λογαριασμών. Πάντως από εκτιμήσεις των Εισαγγελικών Αρχών οι καταθέσεις της Μονής Βατοπεδίου σε διάφορους λογαριασμούς ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η Επιτροπή οι εκπρόσωποι της Μονής έχουν ανοίξει 32 τραπεζικούς λογαριασμούς σε επτά ελληνικές τράπεζες ενώ δεν αποκλείουν και την ύπαρξη και άλλων μυστικών λογαριασμών εκτός Ελλάδας και Κύπρου για τις οποίες δεν έχουν πρόσβαση.
Αρκετά από τα στοιχεία που αφορούν τις δραστηριότητες της «Rassadel Corporation Ltd» φέρονται να εξασφαλίσθηκαν από την Κύπρο μέσω της ΜΟ.Κ.Α.Σ. (Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης) η οποία υπάγεται στη Γενική Εισαγγελία.
Παρά το συμβολικό μετοχικό της κεφάλαιο (17.100 ευρώ), στο καταστατικό της εμφανίζεται κυρίως ως κτηματική εταιρεία, όμως αυτό καλύπτει και ευρύτερους επενδυτικούς σκοπούς.
Η καταγεγραμμένη δραστηριότητα της Rassadel είναι μηδενική, αν και το φθινόπωρο του 2007 η κυπριακή εταιρεία της Μονής φερόταν να διαθέτει χαρτοφυλάκιο αξίας 48 εκατ. ευρώ (σε ακίνητα, ομόλογα, καταθέσεις). Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Ηγούμενος Εφραίμ φέρεται να είχε αιτηθεί σε συγκεκριμένη τράπεζα δάνειο 134 εκατ. ευρώ για αγορές ακινήτων και άλλων επενδύσεων, καταθέτοντας ως εγγύηση μαζί με πρόσθετες άλλες εγγυήσεις το χαρτοφυλάκιο της «Rassadel Corporation Ltd».
Εντούτοις, εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το μέγεθος των χρεοπιστώσεων που πραγματοποιούνταν επί καθημερινής βάσεως από τη μοναστική αδελφότητα. Στο μικροσκόπιο των οικονομικών επιθεωρητών, οι οποίοι ανέλαβαν τη διενέργεια διασταυρωτικών ελέγχων και αναλύσεων των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής, βρίσκονται χιλιάδες καταθέσεις και αναλήψεις, το εύρος και η συχνότητα των οποίων έχουν διεγείρει την περιέργειά τους.

http://alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&page=&design=default&nptext_id=25227

Η «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» Αν(α)θεμιάς αλυσίδα του ΕΦΡΑΙΜ

Η κατασκευαστική εταιρεία «Ανθεμιάs ΑΕ» ήδη άρχισε την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων οικοπέδων με την ανέγερση πολυτελών μεζονέτων, τις οποίες διαφημίζει και στο περιοδικό της Μονής Βατοπεδίου, «Πεμπτουσία», διευθυντής του οποίου όπως χθες έγραψε η «Αλήθεια» είναι ένας άλλος γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ο Φοίβος Χριστοδουλίδης ιδιοκτήτης της «LADA HELLAS».

Ο κ. Κοιρανίδης είναι ιδρυτικό στέλεχος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας «Ανθεμιάς Α.Ε.» στην οποία ο Ηγούμενος Εφραίμ είχε μεταβιβάσει 64 οικόπεδα σε διάφορες προνομιακές περιοχές της Θεσσαλονίκης, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, Η εταιρεία Ανθεμιάς Α.Ε. συστήθηκε το Νοέμβριο του 2006 και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου εταιρειών «Πάπιστας Συμμετοχική Α.Ε.». Η τελευταία ξεκίνησε ως εταιρεία υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με έδρα την Κοζάνη, στα τέλη 1990, και πρόσφατα επεκτάθηκε σε πανελλαδική κλίμακα, χάρη στην απόφαση της Vodafone να επενδύσει σ' αυτήν. Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας χειρίστηκε ο κ. Κοιρανίδης.

Στη συνέχεια, μέσα από διαδοχικές αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Πάπιστας Συμμετοχική Α.Ε. και με τη λήψη ομολογιακών δανείων, δημιουργήθηκε ο όμιλος Πάπιστας, ο οποίος αριθμεί σήμερα 14 εταιρείες εκ των οποίων οι δύο στην Κύπρο: Η Papistas trading LTD (τέλη του 2004) και η SP Capital Holding Real Estate LTD, το 2007. Η δεύτερη είναι η εταιρεία διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της μονής Βατοπεδίου στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Πάφο.

Ο κ. Κοιρανίδης είναι όμως και πρόεδρος του ιδρύματος με την επωνυμία «Μετόχιον Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου» και τους Χριστάκη Χριστοφίδη (ταμία), Παναγιώτη Κουτσού (μέλος), και Μάριο Ηλιάδη (γραμματέα). Το ίδρυμα είναι εγγεγραμμένο στον Έφορο Σωματείων και Ιδρυμάτων, σύμφωνα με τον Περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο του 1972 και τους περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Κανονισμούς του 1973. https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCDBlwKTKc37t54PZTnQV22cAtJxIL9VGwYXZrjH9Mq6Kar_ERn_-9kZjXEsj5D_3HTVQz9Eh5OQQAnnYPSD4MhiOMJaP_enG4eGN0zc0NaJ5tlCd4QemPA5GrxHw-NsG10_EckxN9T6nI/s1600-h/papistas.png

Διέπεται από Καταστατικό, στο οποίο (άρθρο 12) αναφέρεται ότι σε περίπτωση διάλυσής του «όλη η περιουσία του κινητή και ακίνητη, όπως και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία αυτόματα μεταβιβάζονται στην ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, η οποία και κατά την απόλυτη κρίση της τα διαχειρίζεται». Από το: http://taxalia.blogspot.com/2008/11/blog-post_1430.html

ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=11853012,25660372

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ - ΕΞΠΡΕΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=1858740

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...