Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Βάζουν χέρι και στα επιδόματα των πολύτεκνων, και άνεργων


Βλέπουμε ότι στις διαθέσεις τους για εξοικονόμηση πρόσθετων πόρων είναι, 650 εκατομμύρια ευρώ από τα πολυτεχνικά επιδόματα, και τα επιδόματα ανεργίας .Άντε καλά κρασιά .

Στα σκαριά βρίσκεται ένα νέο μνημόνιο που θα αναζητά πρόσθετους πόρους 12 δισ. ευρώ το διάστημα 2012 - 2014. Οι περικοπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα αφορούν όλους τους τομείς λειτουργίας του κράτους.

Έμφαση θα δοθεί στη μείωση του μισθολογικού κόστους, στον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο αλλά και στην περιστολή των δαπανών στον κλάδο της υγείας και στις δημόσιες επιχειρήσεις. Στο στόχαστρο μπαίνουν και τα επιδόματα, πολυτεκνικά, οικογενειακά, ανεργίας, με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει τη μερική ή την πλήρη κατάργηση των συγκεκριμένων παροχών.

«Το Δημόσιο πληρώνει σήμερα πάνω από 1 δισ. ευρώ σε επιδόματα για τρίτεκνους χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια χορήγησης», αναφέρει στην «Ι» ανώτερος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η κοινωνική πολιτική θα πρέπει να επανεξεταστεί έτσι ώστε επιδόματα και φοροαπαλλαγές να δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια. Κεντρική θέση στο νέο μνημόνιο θα έχουν και οι φόροι, που θ’ αποτελέσουν το βασικό εργαλείο για την αύξηση των εσόδων.

Στο Υπουργείο Οικονομικών καταρτίζουν λίστα με προϊόντα που θα μπορούσαν να πάνε από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ εξασφαλίζοντας πρόσθετες εισπράξεις 300 εκατ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία. Αντίστοιχης εισπρακτικής απόδοσης υπολογίζουν στο Υπουργείο Οικονομικών ότι θα είναι και το μέτρο επιβολής του ΕΦΚ σε χυμούς και αναψυκτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...