Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Δεν είχαν ποιό μαλάκα να στείλουν και πάει ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ


Την Κυριακή πάει στο Κάιρο ο Γ.Α.Π όπως δήλωσε από τις Βρυξέλες, για να εκφράσει την ανησυχία της ΕΕ, το πνεύμα της συζήτησης που έγινε στη Σύνοδο. Πάει ως απεσταλμένος της ΕΕ μιας και είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς; Το θέμα είναι πως θα καταφέρουμε να μην… γυρίσει.

«Αποφάσισα να μεταβώ στο Κάιρο για να μεταφέρω αφενός το πνεύμα και τη συζήτηση της ΕΕ, αλλά τις σκέψεις της κυβέρνησης του Δ.Ν.Τ. Το Δ.Ν.Τ τα κατάφερε τόσο καλά στην Τυνησία, που έφυγε ..νύχτα ο Μπεν Αλη. Πιστεύω να έχει τα ίδια αποτελέσματα και στην χώρα μου. Πάντως μέχρι να ..φύγω και εγώ… νύχτα, θα σταθώ δίπλα στον αιγυπτιακό λαό» για αυτό έρχομαι να τιμήσω τον …δυνάστη του. τόνισε.
Σε ερώτηση για το αν μεταβαίνει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ως απεσταλμένος της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι η Ελλάδα υποτίθεται ότι είναι μέλος της ΕΕ, ότι ο ίδιος έχει συντονίσει τις ενέργειές του με την αρμόδια υπουργό Εξωτερικών της Ένωσης, και υπενθύμισε ότι η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε σε χριστιανική χώρα, αλλά στην πόλη-κράτος της Αρχαίας Αθήνας. Έκανε μια αναδρομή για την ιστορία που δεν ξέρει ,και κατέληξε στο φοβερό συμπέρασμα: «Η έννοια της Δημοκρατίας είναι οικουμενική».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...