Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ωραία. Δηλαδή ο Τσουκάτος ο Μαντέλης και λοιποί αρχκλεφταράδες θα σαπίσουν στην φυλακή;


Έως και 20 χρόνια φυλάκιση για υποθέσεις φοροδιαφυγής προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, χαρακτηρίζονται ως...
«συνεχές αυτόφωρο» τα αδικήματα μη καταβολής ΦΠΑ και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

Στο συμβούλιο συζητήθηκε το ζήτημα της σύστασης Οικονομικής Αστυνομίας, με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου να υπογραμμίζει την ανάγκη δημιουργίας της. «Θέλω ένα εργαλείο να κάνω τη δουλειά μου»,( Πως θα τρομοκρατήσω τους μαλάκες για να μπορώ με την άνεση μου να συνεχίσω το ξεπούλημα; ) φέρεται να δήλωσε.

Ενστάσεις για το πού θα υπάγεται η Οικονομική Αστυνομία διατύπωσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, και Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Τελικά, συμφωνήθηκε το σώμα να υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο «οικονομικός εισαγγελέας» θα είναι αντεισαγγελέας Εφετών και θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως αποφασίστηκε, το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας θα είναι κακούργημα αν τα ωφελήματα για υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών υπερβαίνουν τα 73.000 ευρώ. ( Ωραία .Εάν θα λαδώσετε τους εφοριακούς να μην υπερβαίνει το ..λάδωμα τις ..73.000 ευρώ).

Το χρονικό διάστημα δίωξής των οικονομικών εγκλημάτων ξεκινά από το «αυτόφωρο της τέλεσης» και εκτείνεται έως το 1/3 του χρόνου παραγραφής, που είναι για τα πλημμελήματα πέντε χρόνια και για τα κακουργήματα 15 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...