Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αρχίζουν σιγά – σιγά να σηκώνονται, από τους… καναπέδες τους


Εμείς το ξαναλέμε με σκληρά λόγια και ίσως έτσι να το καταλάβουν μερικοί. Μόνο τα κορόιδα πληρώνουν για κάτι που ανήκει σε αυτούς και τα παιδιά τους, και το βρήκαν από τους πατεράδες τους. Τα χωράφια που έγιναν οι δρόμοι είναι δικά μας .Οι δρόμοι έγιναν με δικά μας λεφτά, πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, γιατί να πληρώνουμε και μίζα στους εργολάβους. Ας αγοράσουν εκτάσεις να κάνουν σε αυτές δικούς τους δρόμους για να μπορούν να εισπράττουν διόδια..Ξυπνήστε ρε ζώα, οι δρόμοι μας ανήκουν .δεν είναι του κολόκρατους. Είναι δικοί μας, και μάλιστα πληρωμένοι αδρά.

Ελεύθερη ήταν για τρεις ώρες περίπου η διέλευση από τα διόδια από Θεσσαλονίκη μέχρι Πελοπόννησο, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα το κίνημα "Δεν πληρώνω" βγήκε ξανά στους δρόμους και άνοιξε ξανά τις μπάρες.

Στις 15:00 στην Εθνική Οδό, Αθηνών - Λαμίας στα διόδια Αφιδνών, εκατοντάδες πολίτες με καπνογόνα και κεντρικό σύνθημα "ο δρόμος είναι δημόσιο αγαθό", "σήκωσαν " τις μπάρες, αφήνοντας τους οδηγούς να περάσουν χωρίς να πληρώσουν.

Νωρίτερα, είχαν ανοίξει τα διόδια της Αττικής Οδού, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις ήταν σε εξέλιξη στα διόδια της Θήβας, της Λιβαδειάς, του Βόλου, του Πολύμυλου Κοζάνης, της Γέφυρας Ρίου- Αντιρίου.

Με αυτοκίνητα, νταλίκες και λεωφορεία το «μπλόκο» στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και Λεπτοκαρυάς Πιερίας.

Στην Πελοπόννησο, πολίτες άνοιξαν τις μπάρες, από το Μάναρι Ασέας ως και τον Ισθμό, μοιράζοντας παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς.

Η σημερινή εξόρμηση έγινε συνολικά σε 13 σταθμούς διοδίων και σε 8 σταθμούς της Αττικής Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...