Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μαλάκας είναι να βάλει στοίχημα;


Ο Τζέφρυ Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild. Μια εφημερίδα που οι περισσότεροι τη θυμόμαστε κυρίως για τα αρνητικά της σχόλια σχετικά με τη χώρα μας. «Δεν θα πάρετε ούτε ευρώ, χρεοκοπημένοι Έλληνες» ή «Πουλήστε τα νησιά σας για να πληρώσετε τα χρέη σας».

Στο ίδιο ύφος, ξεκίνησε και η συνέντευξη με την ερώτηση: «Πάμε στοίχημα ότι δεν θα πληρώσετε τα χρέη σας, κύριε Παπανδρέου;» και συνεχίστηκε… «Κύριε πρωθυπουργέ, οι Γερμανοί αναρωτιούνται, αν η Ελλάδα θα καταφέρει να πληρώσει τα χρέη της. Θα στοιχηματίζατε τον μισθό σας σ΄αυτό;»

Η απάντηση του ήταν… «Δεν έχω τόσα πολλά λεφτά. Αφήστε που έχω κόψει και τον δικό μου μισθό κατά 20%, όπως επίσης και τους μισθούς όλων των υπουργών», απαντά ο πρωθυπουργός.

«Αντιλαμβάνεστε την οργή των Γερμανών φορολογουμένων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για μία χώρα που δεν έχει κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει;» ξανά ρωτά ο δημοσιογράφος της Bild.

«Δεν πρόκειται για δώρα, αλλά για δάνεια, για τα οποία πληρώνουμε και τόκους. Πάντως κατανοώ κάπου τα αισθήματα οργής των Γερμανών».

«Οι ελληνικές κυβερνήσεις παραποίησαν τα στατιστικά στοιχεία και απέκρυψαν την πραγματική κατάσταση των δημοσίων οικονομικών. Τι έγινε με τους υπαλλήλους που ευθύνονται γι αυτό;»

«Κάνουμε έρευνες και έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες γι αυτό το ζήτημα. Κάθε ευρώ που ξοδεύει το κράτος δημοσιοποιείται στο ίντερνετ. Κατ΄αυτόν τον τρόπο έχουμε πλέον στα δημόσια οικονομικά μας μεγαλύτερη διαφάνεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα- μέλος της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας».

«Σκοπεύεται να πουλήσετε ελληνικά νησιά για να ξοφλήσετε ή μειώσετε το χρέος σας;»

«Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Πρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι τα νησιά για την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία. Έχουμε ξοδέψει τεράστια ποσά σε αμυντικούς προϋπολογισμούς για να διασφαλίσουμε τα νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια. Τα νησιά είναι η πολιτιστική κληρονομιά μας, και τα ευχαριστιούνται και οι Γερμανοί τουρίστες. Εάν πουλήσουμε τα νησιά σε λίγους πολύ πλούσιους ανθρώπους, τότε θα είναι κλειστά για όλους τους άλλους» απάντησε ο Τζέφρυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...