Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Οταν θα σκάσει το θέμα… Σμπώκος θα …βουλιάξει η..μισή Κρήτη.


Από τα ημερολόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου, παρελαύνει ολο το ανφάν σκατέ της  Αθήνας. Δικηγόροι, συνεργάτες, τραπεζικοί, δημοσιογράφοι, αλλά και πολιτικοί - στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και μη. Στην ατζέντα του είναι σημειωμένα τα ονόματα του πρώην Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, του προέδρου της επιτροπής για το «Πόθεν Έσχες» Βαγγέλη Αργύρη, του Σήφη Βαλυράκη, του Κώστα Γείτονα και του Μανώλη Μπετενιώτη. Όλες σχεδόν οι επικοινωνίες γίνονταν τηλεφωνικά. Οι σημειώσεις και τα προσωπικά αρχεία-που δημοσίευσε και χθες το CRETALIVE(εδω) του Α. Τσοχατζόπουλου πλέον έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που ερευνά την υπόθεση του αποκαλούμενου σκανδάλου της μίζας. Φωτιά και λάβρα είναι η ατζέντα αλλά και οι προσωπικές σημειώσεις του στοιχεία που βρίσκονται ήδη στα χέρια του ανακριτή . Επίσης από το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού έχει κατασχεθεί φάκελος με στοιχεία από τράπεζες του εξωτερικού (UBS, Deutsche Bank) αλλά και άλλα στοιχεία που αφορούν στη εταιρεία Bluebell.Τα έγγραφα είναι χιλιάδες και αφορούν στο διάστημα από το 1982 έως τις αρχές του 2012! Πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος των σημειώσεων του Ακη Τσοχατζόπουλου   εκτός από τον ίδιο τον πρώην υπουργό, είναι και ο άλλοτε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος. Ο τελευταίος – σύμφωνα πάντοτε με τις χειρόγραφες σημειώσεις του Α. Τσοχατζόπουλου – φέρεται να είχε αναλάβει να βγάλει στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2010.
Ωστόσο, ο Γ. Σμπώκος δεν αποδείχθηκε – κατά την εκδοχή του πρώην υπουργού – συνεπής και για τον λόγο αυτό του απευθύνει δεκάδες γραπτά σημειώματα, ζητώντας του να του επιστρέψει τα χρήματα.

«Πριν από καιρό έφθασα στο σημείο να ζητήσω βοήθεια, θα θυμάσαι, να συνεφέρουμε τον Σμπώκο που τα τελευταία χρόνια αυθαίρετα σταμάτησε, παρά τη συμφωνία που κάναμε, να μου στέλνει σταδιακά έξω (τμηματικά ) το ποσό του ενός εκατομμυρίου που συμφωνήσαμε την Πρωτοχρονιά του 2010!». Απόσπασμα από το χειρόγραφο αρχείο που κρατούσε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, στο οποίο ουσιαστικά ομολογεί τη διακίνηση-ροή χρημάτων στο εξωτερικό ακόμη και στο τέλος του 2010. Είναι αλήθεια βέβαια ότι αποφεύγει να αποκαλύψει στο κατά τα άλλα λεπτομερές σημειωματάριό του την αληθινή πηγή της προέλευσης των χρημάτων, που με επίμονο όμως τρόπο ζητούσε να του επιστρέψει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Σμπώκος. Απευθυνόμενος προφανώς προς το πρόσωπο με το όνομα «Γιάννης» ο Α. Τσοχατζόπουλος σημειώνει: «Με την στάση σου να μην εμπιστεύεσαι και να αρνείσαι την αλήθεια, δυσκολεύεις τα πράγματα. Φέρε άμεσα τα χρήματα. Ξεκίνα άμεσα με την αποστολή επιστροφής σε μένα. Θα δείξεις αν είσαι μαζί μας ή αν έγινες εχθρός!!!; ». «Αν δεν με στηρίξεις τώρα με την άμεση έναρξη αποστολών επιστροφής σε μένα που ήταν προτεραιότητά μας εδώ και μήνες, θα δείξεις αν είσαι μαζί όπως παλιά στα 15 χρόνια κυβερνητικής συνεργασίας 81,84,99,95 και 97….Εδώ που φτάσαμε σε διαβεβαιώνω ότι κάθε επιλογή σου, θα έχει τις αντίστοιχες και ανάλογες συνέπειες.


Ιδού λοιπόν, το περιβόητο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου: akis-imerologio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...