Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Για στριγκάκια πόσα έδωσε η αγριο….. ;


Τιμολόγια χιλιάδων ευρώ περιέχει το προσωπικό αρχείο του Άκη .Ενδεικτική είναι η αγορά δύο καναπέδων αξίας 34.860 ευρώ, δύο πολυθρόνες 15.410 ευρώ, από το κατάστημα επίπλων της Βέτας Στεφανίδου-Τσουκαλά στο Μαρούσι. Τα τιμολόγια είναι στο όνομα είτε της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυς Σταμάτη και στο όνομα της συνεργάτιδας του πρώην υπουργού Μαρίας Αγγελετοπούλου.
Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Τραπέζι αξίας 21.480 ευρώ
Βάση Τραπεζιού 11.714 ευρώ
Κρόσσι για δύο καναπέδες 2.626 ευρώ
Λάμπα δαπέδου 1.267 ευρώ
Ύφασμα 9.938 ευρώ (δέρμα για δύο πολυθρόνες) και ακόμη 19.701 ευρώ
Κουρτίνες 6.740 ευρώ
Έπιπλο εισόδου 4.990 ευρώ
Ανάκλιντρο 3.860 ευρώ
Έπιπλο εισόδου 4.990 ευρώ
Κορδόνι για καναπέδες 2.626 ευρώ
Πολυθρόνα για παιδικό δωμάτιο 1.428 ευρώ

Σε ένα έγγραφο μάλιστα, στο οποίο η εταιρεία επίπλων πληροφορεί τη Βίκυ Σταμάτη και την Μαρία Αγγελετοπούλου για την εξέλιξη των παραγγελιών, φαίνεται ότι το συνολικό ποσό προς εξόφληση είναι 147.887 ευρώ! Κι όλα αυτά μόνο από ένα κατάστημα.

Επίσης, σε ένα τιμολόγιο στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη, από το κατάστημα επίπλων Α. Κοσμάς, στην Παιανία, φαίνεται ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ξόδεψε για έξι πόρτες 27.000 ευρώ, ενώ μία… παπουτσοθήκη κόστισε 1.200 ευρώ!

Σύμφωνα με ένα έγγραφο με τίτλο «Αθροιστικός πίνακας προηγουμένων δαπανών και προϋπολογισμός νέων» που αφορά στον Ιούνιο του 2007 φαίνεται ότι σπαταλήθηκαν για μάρμαρα 42.000 ευρώ, για κηπευτικά 34.000 ευρώ και για ανοξείδωτα τζάμια-κρύσταλλα 103.000 ευρώ, ενώ στον αρχιτέκτονα, δόθηκε το ποσό των 70.000 ευρώ. Το συνολικό κόστος των εργασιών ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 525.000 ευρώ, ενώ στο χαρτί αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «Το ποσό που θα πρέπει να καλύψουμε μέχρι την 8 Ιουνίου είναι 40.000 ευρώ».
Σε άλλο έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι εγκαταστάσεις και οι εργασίες - άγνωστο για ποιο ακίνητο- το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 719.030 ευρώ! Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει προβλεφθεί ακόμη και θερμοκήπιο στην ταράτσα αξίας 150.000 ευρώ, αυτόνομο σύστημα παραγωγής φωτοβολταικών 20.000 ευρώ, σύστημα κλιματισμού αξίας 110.000 ευρώ αλλά και τηλεφωνικό κέντρο 10.000 ευρώ!
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το γνωστό κατάστημα ρούχων "Καρούζος" έστελνε ειδική επιστολή στη Βίκυ Σταμάτη με ρούχα τα οποία η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλο επιθυμούσε.
Τα ακριβά γούστα του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη δεν σταματούν εδώ. Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο που βρέθηκε στο αρχείο του και αφορά στην παραγγελία ενός πολυτελούς τζιπ 81.300 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα διέθετε μεταξύ άλλων dvd, ασύρματο τηλέφωνο, και ψυγείο!
Στο αρχείο του βρέθηκαν ακόμη και παραστατικά για εργασίες στο κτίριο της οδού Κεφαλληνίας και Κόμνα Τράκα, το οποίο αγοράστηκε από την Torcaso, η οποία αφού ανέθεσε την ανακατασκευή του στην Αrcon του Αστέριου Οικονομίδη (ο οποίος είναι επίσης προφυλακισμένος) , το πούλησε στη Μονή Βατοπαιδίου. Χαρακτηριστικό είναι έγγραφο με λογότυπο της Arcon Constructions που αναλύει τον προϋπολογισμό του έργου. Το κόστος, όπως αναφέρει, χωρίς ΦΠΑ ανέρχεται σε 1.958.033 ευρώ.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος φαίνεται ότι ενδιαφερόταν για το ποιοι θα μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που συστάθηκε για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Αναφέρει χαρακτηριστικά :
«Ποιοι “παίζουν” για την προανακριτική επιτροπή (ονόματα)» και συνεχίζει «Από μας θα είναι 5 μέλη, 4 από τη ΝΔ και 1 για τους άλλους»
Παρότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνούνταν κατηγορηματικά την εμπλοκή του στις off shore Torcaso, Bluebell και Nobilis, το προσωπικό του αρχείο τον διαψεύδει. Κι αυτό γιατί βρέθηκαν έγγραφα και αλληλογραφία που αφορούν τις εξωχώριες εταιρείες, καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί των off shore στο εξωτερικό.
Το έγγραφο που αναφέρει την BlueBell με έδρα τη Λιβερία, η οποία εμπλέκεται στην προμήθεια των TOR M1.
Ενώ, νέες off shore που αναφέρονται , αναμένεται να διερευνηθούν από τις αρχές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την Promway enterprises Limited, το καταστατικό της οποίας βρέθηκε στο προσωπικό του αρχείο.
Την ίδια στιγμή, μεταξύ των εγγράφων που κατασχέθηκαν είναι και η αλληλογραφία του πρώτου εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, με την ελβετική δικηγορική εταιρεία NIEDERER KRAFT&FREY, η οποία συνεργάζεται μόνο με απαιτητικούς πελάτες. Θέμα της αλληλογραφίας αναφέρεται η “Drumilan Ltd”, μέσω της οποίας διακινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ στην υπόθεση των ΤΟR M1.
enicos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...