Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σύλληψη για κατασκοπία στην εποχή του ..Ιντερνέτ;




Σε συλλήψεις εξελίχθηκαν οι προσαγωγές του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Μάριου Διονέλλη και του εικονολήπτη Νίκου Σαράντου με αφορμή τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν κοντά στη βάση της Σούδας.
Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χανίων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας προκειμένου να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο ενδεχομένως και να βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό πλημμελήματος.
Νέο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian ισχυρίζεται ότι είναι σχεδόν βέβαιη η στρατιωτική επέμβαση στην Συρία και ….τους ενημερώνουν για το που δεν θα επιτεθούν . Μάλιστα η εφημερίδα προχωρά και ένα βήμα παραπάνω παραθέτοντας και τον παραπληροφορητικό χάρτη της επίθεσης παραθέτοντας όλες τις βάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για την επιχείρηση κατά του καθεστώτος του Ασάντ. Παράλληλα αναφέρονται και οι στρατιωτικοί στόχοι που έχουν αποφασίσει η Βρετανία συνεπικουρουμένη από τις ΗΠΑ. Οι πόλεμοι πλέον είναι σε ζωντανή σύνδεση και προαναγγελλόμενοι.  
Από την Κύπρο που θα αποτελέσει και  «αιχμή του δόρατος» θα ξεκινήσει η στρατιωτική επέμβαση ενώ μεταξύ των οχτώ βάσεων που παρατίθενται στο δημοσίευμα αυτή της Σούδας, δεν περιλαμβάνεται ….γιατί την κρατούν για πισινή.

Ποια είναι τα βασικά κέντρα της επίθεσης κατά του Ασαντ:
·        Ναπολη Ιταλίας: Βάση του 6ου Στόλου των ΗΠΑ
·        Αλβανία: 4 Πλοία του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού
·        Σμύρνη: Αεροπορική βάση των ΗΠΑ
·        Ανατολική Μεσόγειος: 4 πλοία των ΗΠΑ εξοπλισμένα με πυραύλους Τόμαχοκ
·        Ακρωτήρι Κύπρου: Αεροπορική βάση της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας
·        Ιντσιρλικ (Μικρά Ασία): Αεροπορική βάση των ΗΠΑ
·        Ιορδανία: Βάση Αμερικανικών F-16 και πυραύλων Πάτριοτ
·        Περσικός Κόλπος: Αμερικανικός 5ος Στόλος

Εκτός ωστόσο από τις βάσεις - ορμητήρια μιας ενδεχόμενης επίθεσης κατά της Συρίας, ο Guardian σε άλλο δημοσίευμα του, αποκαλύπτει και τους πιθανούς στόχους της στρατιωτικής επέμβασης οι οποίοι θεωρούνται «κλειδιά» προκειμένου να αποδυναμωθεί το καθεστώς Ασαντ, τα οποία θεωρείται ότι «συνδέονται» με το πρόγραμμα χημικών όπλων.
Πρώτος στόχος σύμφωνα με τον Guardian, είναι η 4η τεθωρακισμένη μεραρχία, η οποία θεωρείται «άντρο» των σκληρών ισλαμιστών και διοικείται από τον αδερφού του Μπασάρ Αλ Ασαντ, Μαχέρ. Το διοικητήριο αυτής της «σκληρής» μεραρχίας, βρίσκεται στα νότια προάστια της Δαμασκού, στο Μαζέχ.
Ο δεύτερος πιθανός στόχος, είναι η Ρεπουμπλικανική Φρουρά του καθεστώτος Ασαντ, η οποία αποτελείται επίσης από «σκληρούς» μουσουλμάνους και βρίσκεται στο στρατιωτικό σύμπλεγμα Qasioun βόρεια της Δαμασκού.
Παράλληλα, μεγάλο βάρος αναμένεται να δοθεί και στην Συριακή Αεράμυνα, η οποία είναι εξοπλισμένη με ρωσικού πυραύλους, ωστόσο ένα τέτοιο γεγονός σύμφωνα με το δημοσίευμα θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή πολλών πολιτών, αλλά και των Ρώσων συμβούλων οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες των ΗΠΑ και της Αγγλίας, βρίσκονται εκεί και βοηθούν το καθεστώς Ασάντ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΡΑΚ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ...ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΝΑΖΙ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...