Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Για να…. λαδώσεις πρέπει να ..μαζέψεις… ελιές . Πως θα το κάνουμε.



Ενεργειακός Κροίσος ο Μπόµπολας, που πήρε το λιγνιτωρυχείο της Βεύης για τα επόµενα 50 χρόνια. Του παραχωρήθηκε η εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας, της οποίας η αξία ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ!
Στις 9 Αυγούστου 2013 δόθηκε τέλος σ’ άλλο ένα πολυετές σίριαλ, ακόµη ενός µεγάλου έργου που δόθηκε «µε απευθείας εκμίσθωση»... στον Μπόµπολα. Πρόκειται για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης στη Φλώρινα που το πήρε ο ΑΚΤΩΡ για 15 χρόνια αλλά µπορεί να ανανεώνει τη σύµβαση µέχρι να φτάσει τα 50 χρόνια! Και προφανώς ο εργολάβος θα ανανεώνει συνεχώς τη σύµβαση µέχρις ότου εξορύξει όσους περισσότερους τόνους µπορεί από τους 126 εκατ. τόνους που θεωρούνται τεχνικά απολήψιµοι. Το τίµηµα ορίστηκε …στα 150.000.000 ευρώ (συνολικά για τα 15 χρόνια) µε τιµές 2012.

Η εταιρεία «Ακτωρ», που ήταν μία από τις πέντε επιχειρήσεις που είχαν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου, προκρίθηκε ήδη από τον Ιούλιο ως πλειοδότρια από την δήθεν αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών, ενώ στις 9 Αυγούστου ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου άναψε το πράσινο φως εγκρίνοντας τα σχετικά πρακτικά, αποδεχόμενος την εισήγηση της επιτροπής που βαθμολόγησε με 87,36% την «Ακτωρ». Με βάση το έγγραφο της αξιολόγησης, η ΑΚΜΗ ΑΤΕ βαθμολογήθηκε με 76,8%, ενώ μηδενική βαθμολογία έλαβαν οι όμιλοι Μυτιληναίος, Μηχανική και Τέρνα, που θα βολευτούν με άλλες παραχωρήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...