Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Το Ισραήλ δεν ξέρει τίποτα για τον ..φόνο.



Το Ισραήλ ανέπτυξε αντιπυραυλικά συστήματα σήμερα στο Τελ Αβίβ την ώρα που η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να επιδιώκει τον σχηματισμό ενός «διεθνούς συνασπισμού» για να απαντήσει στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται ότι πραγματοποίησε το καθεστώς της Δαμασκού, μετέδωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού. Μια αντιπυραυλική συστοιχία αναπτύχθηκε το πρωί στην περιφέρεια του Τελ Αβίβ, πρόσθεσε ο ραδιοσταθμός των ενόπλων δυνάμεων.

Ο ιστότοπος Ynet διευκρίνισε πως αυτό το σύστημα αναχαίτισης πυραύλων έχει αναπτυχθεί προς βορρά, προς την κατεύθυνση της γειτονικής Συρίας.Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες το βράδυ πως το Ισραήλ ανέπτυξε αντιπυραυλικά συστήματα για την περίπτωση που υπάρξει ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Ο Νετανιάχου δεν είχε διευκρινίσει πού θα αναπτύσσονταν αυτά τα συστήματα, αλλά σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατιωτικό ραδιοσταθμό ο στρατός ανέπτυξε συστοιχίες της αντιπυραυλικής ασπίδας του, «Σιδερένιος Θόλος», στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς και μια συστοιχία πυραύλων Πάτριοτ.
«Παρά τη μικρή ανάμιξη του Ισραήλ στο θέμα της Συρίας, αποφασίσαμε να αναπτύξουν συστοιχίες του (αντιπυραυλικού συστήματος) Σιδερένιος Θόλος καθώς και άλλα συστήματα αναχαίτισης», πρόσθεσε χθες ο Νετανιάχου σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του, πριν ο ισραηλινός πρωθυπουργός έχει διαβουλεύσεις στο υπουργείο Άμυνας.

«Δεν είμαστε αναμιγμένοι στον πόλεμο στη Συρία. Αλλά επαναλαμβάνω πως, αν κάποιος προσπαθήσει να βλάψει τους ισραηλινούς πολίτες, ο Τσαχάλ (ο ισραηλινός στρατός) θα απαντήσει με σθένος», τόνισε σε ένα μήνυμά του που μεταδόθηκε επίσης στις βραδινές ειδήσεις από τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

Και ….Γερμανικό ''όχι'' σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...