Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ξέρεται ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι καταστροφείς της χώρας ; Oι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. Έπρεπε να είναι όλοι φυλακή.



Θυμηθείτε το. Λίγα θα είναι τα… ψωμιά του Στουρνάρα αφου οι τραπεζίτες κόβουν φλέβες για την μαλακία που ειπε πως εαν δεν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί θα καταρρεύσουν οι τράπεζες..

Μέχρι το 1999 ο Έλληνας δεν μπορούσε δια νόμου να δανειστή με κανένα τρόπο από το τραπεζικό σύστημα πάνω από 1 εκ Δραχμές (3000 Ευρώ ) ΣΥΝΟΛΙΚΑ . Το 1999 έβγαλαν τον πρώτο NOMO ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ για δάνεια επ ενεχύρω χρεογράφων μέχρι 5 εκατ. Δραχμές και στην συνέχεια το αύξησαν στα 15 εκ δραχμές και έδιναν παράνομα αφειδώς και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ δάνεια (αέρα) για αγορά μετοχών , απεριόριστα και ανέλεγκτα , ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ αλλά αντιθέτως παροτρύνονταν για αγορά μετοχών-φούσκων   για να ξεφορτώσουν τις μετοχές στον κοσμάκη όπως και έγινε . Στην συνέχεια μας παραμύθιαζαν ΕΠΙΣΗΜΩΣ , ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ........ότι η καταναλωτική πίστη στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω από τον μέσο όρο της Ευρώπης και ΕΔΩΣΑΝ ΔΑΝΕΙΑ - ΚΑΡΤΕΣ - ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ και σε όποιον είχε δυο πόδια , μην σου πω και τέσσερα πόδια ..μετοχο-δάνεια διακοπο-δάνεια, μουντο-δάνεια και εμφάνιζαν τεράστια ΜΑ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ Μια 15ετία αφού έτρεχαν ένα χαρτοφυλάκιο δανείων με spread 15%+ και τσέπωναν βέβαια τα κέρδη μέσω των μερισμάτων . Τα τεράστια κέρδη που συσσώρευαν οι τράπεζες αντί να τα επαναπροωθήσουν στην ανάπτυξη της Οικονομίας τα έπαιξαν και τα σπατάλησαν σε άλλους τρόπους και τοξικές επενδύσεις π.χ. αγόρασαν όλη την μπουρούχα των ομολόγων και των σύνθετων επενδυτικών προϊόντων που κυκλοφορούσε σε ολόκληρη την υφήλιο , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ , αλλά ότι τοξικό υπήρχε σε ολόκληρο τον κόσμο τα αγόρασε το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα και βέβαια και τα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία τα διοχέτευαν ως επενδυτικοί σύμβουλοι τους , ενώ τα ξεφόρτωναν οι φίλοι τους/Αδερφές ψυχές από το εξωτερικό . Και βέβαια το αποτέλεσμα είναι το γνωστό , ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ...Ο Λ Ε Σ (δήθεν από τα ομόλογα Ελληνικού δημοσίου ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους φόρους του πτωχευμένου Έλληνα !!!!

Με αυτό και με άλλους τρόπους, αφαίμαξαν την Ελληνική οικονομία από εκατοντάδες δις Ευρώ και τα "ακούμπησαν " στις αδελφές επενδυτικές τράπεζες του εξωτερικού , ας μην λέμε ονόματα τώρα .

Αυτά Έτσι για μια μικρή γεύση από το θεάρεστο έργο των Ελλήνων Τραπεζιτών οι οποίοι έχουν ακόμα και τώρα το θράσος να ομιλούν περί βοήθειας και σωτηρίας της Χώρας μας από αυτούς !!!!

Τι απομένει στους τραπεζίτες; Να βάλουν μπρος τις μηχανές για τα ακίνητα που εκεί θα είναι ο καιάδας για αυτούς, και το Ελντοράντο για τα καιροφυλακτούντα κοράκια που έχουν ξεχάσει να… επενδύσουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...