Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μένει μόνο η ανακοίνωση από τον ..Ομπάμα.



Οι ΗΠΑ έχουν αρκετές αποδείξεις ότι η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον πολιτών. Και ο Μπασάρ Αλ Ασαντ θα λογοδοτήσει για ηθική αισχρότητα. Με αυτά τα λόγια να βγαίνουν από τα χείλη του «εβραιου»Τζον Κέρι, πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ουσιαστικά προανήγγειλε τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από τον Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να ανακοινωθεί και το πότε θα γίνει αυτή.
«Ο πρόεδρος θα πάρει μία τεκμηριωμένη απόφαση για το ποια θα ανταποκριθεί. Αλλά μην γελιέστε. Ο πρόεδρος πιστεύει ότι πρέπει να λογοδοτήσουν εκείνοι που χρησιμοποίησαν τα πιο ειδεχθή όπλα στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Κέρι, που τις τελευταίες δύο ημέρες βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη Βρετανία, τη Γαλλία, τον Καναδά και άλλους πιθανούς συμμάχους. Σύμφωνα με την Washington Post, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι υπόλοιπες χώρες θα διαθέσουν στρατιωτικές δυνάμεις σε μία επιχείρηση στη Συρία, αν είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό με τη Βρετανία και τη Γαλλία. Πάντως εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να είναι επιχείρηση ανάλογη με εκείνη του ΝΑΤΟ στη Λιβύη το 2011, στην οποία είχαν εμπλακεί περισσότερα από δέκα κράτη. Στις δηλώσεις του, ο Τζον Κέρι επεσήμανε πως οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι υπήρξε χρήση χημικών όπλων. «Αυτό που είδαμε στη Συρία την προηγούμενη εβδομάδα θα σοκάρει τις συνειδήσεις όλου του κόσμου. Αψηφά κάθε κώδικα ηθικής. Η αδιάκριτη σφαγή πολιτών, η δολοφονία παιδιών, γυναικών και αθώων με χημικά όπλα αποτελεί ηθική αισχρότητα. Με κάθε κριτήριο, είναι αδικαιολόγητη και - παρά τα επιχειρήματα και τις υπεκφυγές που ορισμένοι κατασκεύασαν - είναι αναμφισβήτητη», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, η κατάσταση στη Συρία έχει ξεφύγει από τις εσωτερικές συγκρούσεις, εξαιτίας της χρήσης των χημικών όπλων. «Υπάρχει ξεκάθαρος λόγος για τον οποίο απαγορεύτηκε η χρήση τους, που η διεθνής κοινότητα έθεσε ένα ξεκάθαρο όριο και πολλές χώρες έκαναν μεγάλα βήματα για την εξάλειψή τους», είπε και πρόσθεσε με νόημα «Υπάρχει λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος Ομπάμα ξεκαθάρισε στο καθεστώς του Ασαντ ότι δεν μπορεί να παραβιάζει αυτό το διεθνή κανόνα χωρίς συνέπειες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...