Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η σκρόφα νομίζει πως όλοι στην Ευρώπη είναι …Τσίπρες.



 «Να θυμόμαστε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν αρχικά μια ιδέα ειρήνης», είπε η Άνγκελα Μέρκελ εκφράζοντας τη λύπη της για την απόφαση των Βρετανών για BREXIT.
Μίλησε για «σημείο καμπής» στην Ευρώπη, αλλά τόνισε ότι οι μελλοντικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης θα εξαρτηθούν από τους χειρισμούς των υπόλοιπων  κρατών - μελών της .
Η καγκελάριος αναγνώρισε ότι συχνά οι άνθρωποι εκφράζουν θεμελιώδεις ανησυχίες σχετικά με την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τόνισε ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές σε αυτούς τους ανθρώπους πώς η Ευρώπη βελτιώνει συγκεκριμένα τη ζωή τους» και ότι η Ευρώπη αποτελεί εγγύηση ειρήνης, ευημερίας και δημοκρατίας.
Οι προκλήσεις του σημερινού κόσμου είναι πολύ μεγάλες για να μπορούν να τις αντιμετωπίσουν μεμονωμένα κράτη.
«Ακόμη και αν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς για μας, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν μια ιδέα ειρήνης. Βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη», σημείωσε.
Αναφερόμενη στη διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ, η Καγκελάριος επισήμανε ότι θα διαρκέσει χρόνια και ότι μέχρι την ολοκλήρωσή της η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ.



Η ΕΕ θέλει να δει την έξοδο της Βρετανίας να ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατό, επεσήμανε ο πρόεδρος της ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στον Guardian.
Όπως είπε, η ΕΕ μελετά εάν είναι εφικτό να επιταχύνει την ενεργοποίηση του σχετικού Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.
Με τη δήλωσή του, ο Σουλτς άφησε να εννοηθεί ότι η επιθυμία του βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον να μεταθέσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων έως τη διαδοχή του, που θα γίνει μέχρι τον Οκτώβριο, δεν είναι αρεστή στις Βρυξέλλες.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ , ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ ......,..,.
ΤΟ ΚΑΒΛΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...