Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Παρά το Brexit, η Ελλάδα παραμένει πλήρως εγκλωβισμένη και παγιδευμένη…Το 3ο Μνημόνιο που ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή το 2015 εμπεριέχει, εκτός των άλλων, και υπαγωγή της συμφωνίας στο ευρωπαϊκό Δίκαιο και όχι στο αγγλικό, όπως συνέβαινε με τα προηγούμενα 2 μνημόνια.
Και αυτό γιατί το τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνει δάνειο από τον ESM που υπάγεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο γιατί είναι ευρωπαϊκός θεσμός. Άρα δεν θα μπορούσε να υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο.
Αυτό όμως που αποκρύπτεται συστηματικά από τον Ελληνικό λαό είναι ότι η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη ταυτόχρονα σε δύο νομικούς μηχανισμούς δικαίου!

Τα δύο πρώτα μνημόνια που θα διαρκέσουν τουλάχιστον 30 χρόνια είναι αγγλικού δικαίου και το τρίτο μνημόνιο που θα διαρκέσει 99 χρόνια ευρωπαϊκού δικαίου!
Με νομικούς όρους δηλαδή η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση που θα μπορούσε να βρεθεί και αυτό αποτελεί εθνική καταστροφή. 
Η Ελλάδα εγκλωβίστηκε στο αγγλικό δίκαιο των δύο πρώτων μνημονίων και υποχρεώθηκε να αποδεχθεί και το ευρωπαϊκό δίκαιο του τρίτου μνημονίου! Το ευρωπαϊκό δίκαιο μεταξύ άλλων μπορεί να επιβάλλει στην Ελλάδα αν δεν είναι συνεπής δέσμευση κονδυλίων ΕΣΠΑ.
Ταυτόχρονα με την δημιουργία του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων των 50 δισεκ. υποθηκεύονται τα βασικότερα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος και αν αυτό συνδυαστεί με τον νομικό εγκλωβισμό της χώρας στο αγγλικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, εξάγεται εύκολα το συμπέρασμα της ολοκληρωτικής κατοχής.
Μπορεί, όπως ισχυρίζονται μερικοί, να άρχισε το ξήλωμα του «πουλόβερ της Ε.Ε» αλλά για εμάς οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων θα εξακολουθούν να ρημάζουν την χώρα.
Το υπέρογκο και παράνομο χρέος που μας φόρτωσαν οι εγχώριοι εντολοδόχοι σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους θα συνεχίσει μας «πνίγει» όλο και περισσότερο παρά το Brexit και η εθνική μας κυριαρχία δεν θα επανέλθει ούτε μετά τα 99 χρόνια που προβλέπουν τα μνημόνια!
Επιμέλεια: www.logiosermis.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...