Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Όταν καταλάβουν οι Γερμανοί το παιχνίδι του Γιούνκερ, θα τον στείλουν στους… φούρνους.



Σπρώχνει δια της πλαγίας οδού τους Άγγλους προς την Ρωσία.
Με ένα αιχμηρό σχόλιο προς τον Νάιτζελ Φάρατζ ξεκίνησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την ομιλία του στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit. Ο Γιούνκερ γύρισε προς τον Φάρατζ και τον ρώτησε: «Επιλέξατε να φύγετε γιατί είστε σήμερα εδώ;».
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Γιούνκερ τόνισε: «Δεν θα ζητήσω συγγνώμη που είμαι λυπημένος για τα αποτελέσματα της βρετανικής ψήφου δεν είμαι ρομπότ ή τεχνοκράτης. Θα ευχόμουνα ειλικρινά το Ηνωμένο Βασίλειο να παρέμενε στην ευρωπαϊκή αγκαλιά αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Στο τέλος της ημέρας θα πρέπει όλοι να έχουμε σεβαστεί την απόφαση της Βρετανίας όσο και αν δεν συμφωνούμε με αυτή» τόνισε επίσης ο Πρόεδρος Γιούνκερ.


Η καυστικότερη ατάκα, για τον Γιουνκερ που έσπασε το εμπάργκο που είχε επιβληθεί λόγω των συγκρούσεων με την Ουκρανία και  από τότε δεν έχει πατήσει κανείς Ευρωπαίος αξιωματούχος σε ρωσικό έδαφος ήταν  από τον Gustav Gressel, αναλυτή με έδρα το Βερολίνο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), δείγμα του τρόμου των Δυτικών για το περίτεχνο διπλωματικό παιχνίδι του Ρώσου Προέδρου. «Ο κ Γιούνκερ κινδυνεύει να γίνει «χρήσιμος ηλίθιος του Κρεμλίνου, όρος που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής για τους Δυτικούς, που εξυπηρετούσαν προπαγανδιστικούς σκοπούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...