Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Το έγκλημα δεν παραγράφεται.Ο   Κουρουμπλής, κατά της διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σήμερα Πέμπτη, δεν έκανε καμία συγκεκριμένη αναφορά αν υπάρχουν ευθύνες στην εταιρεία, ενώ χαρακτήρισε «υπερβολή» ότι το καράβι αποτελούσε περιβαλλοντολογική βόμβα, παρά το γεγονός ότι έχουν μαυρίσει οι ακτές της Σαλαμίνας, του Πειραιά και της νότιας Αττικής.
Ο  Κουρουμπλής παραδέχθηκε ότι μέχρι και το απόγευμα που δόθηκε η συνέντευξη, δεν είχε ξεκινήσει η απάντληση του πετρελαίου από το ναυάγιο, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ν. Σαντορινιός, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε ότι η απάντληση θα ξεκινήσει «από λεπτό σε λεπτό»! 
Αποθρασυμμένος από τη στάση της κυβέρνησης και την κάλυψη που της παρέχει, ο ιδιοκτήτης της Λαθρεμπορικής  «Αγία Ζώνη ΙΙ Ναυτική Εταιρεία» χθες άφησε να εννοηθεί πως ναι μεν προκλήθηκε περιβαλλοντική ζημιά από το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο αλλά την επιβάρυνε και η διαρροή από άλλο καράβι (σ.σ. εννοώντας το «Blue Star Patmos») που πέρασε ρυμουλκούμενο την ίδια μέρα από το σημείο.
Oμως το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» το οποίο προκάλεσε την τεράστια ρύπανση στον Σαρωνικό κυκλοφορούσε με παρατάσεις όπως αποδεικνύεται από έγγραφο του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας. Το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του πλοίου είχε λήξει στις 27 Ιούλη και είχε λάβει παράταση για δύο μήνες. Το ίδιο το υπουργείο έδωσε την παράταση.
Το πρωτόκολλο έληξε στις 27 Ιούλη του 2017, χωρίς να αναφέρεται αν είχαν αποκατασταθεί οι παρατηρήσεις αυτές και αν έχει γίνει εκ νέου επιθεώρηση ώστε να καταγραφούν τυχόν νέα προβλήματα. Ωστόσο, εκδόθηκε παράταση του πιστοποιητικού έως τις 6 Αυγούστου του 2017 και στη συνέχεια «έρχεται» νέα παράταση που έληγε στις 27 Σεπτέμβρη του 2017. Η παράταση δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί και το πλοίο ναυάγησε στις 10 Σεπτέμβρη, προκαλώντας την τεράστια ζημιά στο Σαρωνικό.

Μήνυση για την πετρελαιοκηλίδα κατέθεσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης

 

Δήλωση Τσιρώνη: «Φταίει η κοινωνία για την καταστροφή στο Σαρωνικό»!

Ασφαλώς και φταίει η κοινωνία που δεν σας έχει πλακώσει με τις ντομάτες.
Γλυφάδα σημερα.
Η πετρελαιοκηλίδα έχει φθάσει εκτός από την Φρεαττύδα σε Άγιο Κοσμά, Καλαμάκι, Ελληνικό και στη Γλυφάδα...

Ο Κουρουπλής λέει ότι ΕΙΔΕ πως περιορίστηκε η μόλυνση. Είναι που λένε …Ο στραβός είδε τον μεθυσμένο (εφοπλιστή) και φοβήθηκε.  

Ο Κουρουμπλής προτρέπει τον κόσμο να κάνει μπάνιο στο πετρέλαιο!

 

Το WWF υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...