Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τα lidl υλοποίησαν απόφαση του ..Καραμανλή.




Το 2005-6 η κυβέρνηση του κουρασμένου Καραμανλή προχώρησε στην έκδοση των ελληνικών διαβατηρίων από την Ελληνική Αστυνομία, αντί για τις κατά τόπους Νομαρχίες.
Στις εσωτερικές σελίδες των διαβατηρίων υπάρχουν οι εξής δύο αναπαραστάσεις. Πρώτα, η Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, και μετά ο Ναός της Αγίας Σοφίας στο Μυστρά. Όπως βλέπουμε, έχουν περικοπεί οι σταυροί και στις δύο περιπτώσεις!
Τέλη του 2006, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος διαμαρτυρήθηκε στον Καραμανλή, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στον γελοίο υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα. Ο υπουργός σημειώνει τα εξής …οι καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της Αγιορείτικης Μονής Σίμωνος Πέτρας και του Ναού της Αγίας Σοφίας Μυστρά, στηρίχθηκαν: για τη μεν πρώτη σε μια γκραβούρα του 19ου αιώνα και για τη δεύτερη σε πρόσφατες φωτογραφίες. «Στην γκραβούρα που απεικονίζει την Σιμωνόπετρα και εκτίθεται σε Μουσείο της Γαλλίας δεν υπάρχουν σταυροί. Όσο για την Αγία Σοφία δεν φέρει σταυρούς στους τρούλους της ακόμα και σήμερα»
Το γιατί δεν χρησιμοποίησαν οι αρμόδιοι πρόσφατες φωτογραφίες της Μονής Σίμωνος Πέτρας, όπου θα έβλεπαν τους σταυρούς, αλλά αναζήτησαν ναούς είτε καλλιτεχνικές απεικονίσεις τους, στις οποίες δεν υπάρχει ο σταυρός το γνωρίζει μόνο ο …στρατηγός άνεμος.
 Σχετικό ανακοινωθέν της Ελ. Αστυνομίας σημείωνε
«οι παρατηρήσεις και οι ενστάσεις, που εξεφράσθησαν για την απουσία σταυρού από τις συγκεκριμένες απεικονίσεις, μόνο ως ζηλωτικού χαρακτήρα μπορούν να εκληφθούν»..
Σήμερα…
Το 2017 η Γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl προωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης σειρά ελληνικών προϊόντων με την επωνυμία Ηριδανός. Επιλέγει μία φωτογραφία της Σαντορίνης ως έμβλημα των προϊόντων, όμως αφαιρεί τον σταυρό από τους ναούς. η Βρετανική αριστερή (προοδευτική) εφημερίδα Guardian δημοσιεύει άρθρο στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 όπου κατακρίνει την αλυσίδα για την περικοπή του σταυρού από τις εκκλησίες με τίτλο «Lidl airbrushing crosses from food? You can’t just excise religion from life», δηλαδή ότι «δεν μπορείς να αποκόψεις τη θρησκεία από τη ζωή»
Αυτό που ο Βρετανός αριστερός δημοσιογράφος θεωρεί αδιανόητο να το κάνει μία ιδιωτική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, το έχει κάνει το Ελλαδικό κράτος με την ως ένα βαθμό, ανοχή των Ελλήνων πολιτών, διότι τότε το γεγονός πέρασε στα ψιλά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που δεν μπορουν να εμπεδωσουν οι Αντιχριστοι γιατι εχουν Εωσφορικη τυφλοσυνη μεσα τους ειναι το εξης. Ο Χριστιανισμος εδραιωθηκε και εξαπλωθηκε μεσω των διωξεων! 75 συνεχη χρονια ο Κομμουνισμος προσπαθησε να τον εξαλειψει και οταν γκρεμοτσακιστηκε αυτο που καταφερε ηταν:

Μετά το 1989 και την πτώση της ΕΣΣΔ η Ορθόδοξη εκκλησία της χώρας βίωσε μια τεράστια αναγέννηση. Με την στήριξη των κυβερνήσεων μπόρεσε να αναδιοργανωθεί πολύ γρήγορα. Από το 1991 κατασκευάστηκαν χιλιάδες νέοι ναοί ενώ από το 2001 ο αριθμός των Ρώσων που προσέρχονται στις εκκλησίες αυξήθηκε σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα ενώ παρατηρήθηκε ταχύτατη αύξηση της τέλεσης των θρησκευτικών υποχρεώσεων των Ρώσων.
Με νόμο που ψηφίστηκε το 1997 αναγνωρίζεται η σημαντική προσφορά και θέση της στον Ρωσικό πολιτισμό και το Κράτος.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι σήμερα η ισχυρότερη Ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο και η εκκλησία που διαθέτει την μεγαλύτερη επιρροή σε κοσμικό επίπεδο παγκοσμίως ενώ είναι γνωστές οι άριστες σχέσεις που διατηρεί με όλους σχεδόν τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του κέντρου LAVDA τον Ιούλιο του 2014 το 61% από όσους δήλωσαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι (78%) πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία,το 13% σχετικά τακτικά και το 16% σπάνια. Τέλος το 86% θεωρεί σωστές τις θέσεις και την διδασκαλία της Εκκλησίας έναντι ενός 9% που τις θεωρεί αμφιλεγόμενες και το 5% λανθασμένες.
Παρόμοια ποσοστά καταγράφονται και σε άλλες δημοσκοπήσεις.

kimon είπε...

Γιατί συνομωσιολογικά ταλιμπανίζεις....πρός το το μίσος

Ανώνυμος είπε...

Στό δεύτερο σχολιαστή . Πού διήκρινες συνομοσιολογία καί μίσος στό πρώτο σχόλιο ??

Ανώνυμος είπε...

Συνωμοσιολογια τα ιστορικα πεπραγμενα;
Δικαιωμα σου να πιστευεις στην αναβιωση του αρχαιοελληνικου ειδωλλολατρεισμου που προσπαθουν μετα μανιας να επαναφερουν και να καθιερωσουν απο τα τελη του 1988 οι ΡΟΤΑΡΥ στην Ελλαδα, με τους διαφορους γνωστους και προβεβλημενους καθηγητες μελη τους και η αληθεια ειναι οτι εχουν τσιμπησει ΠΟΛΛΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ στο δολωμα τους, αναμασωντας και πιπιλιζοντας σαν αλλοι Ιεχωβαδες το ποιηματακι που τους σερβιρουν οι συγχρονοι Μεντορες τους, αδιαφορωντας παραλληλα να αποκρυπτογραφησουν τα Ιστορικα δεδομενα για να αντιληφθουν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!
Οι ιδιοι οι "καθηγηταδες σας" επαιρονται για το οτι οι Αρχαιοι Ελληνες ανακαλυψαν Βορρειο και Λατινικη Αμερικη, την Ιαπωνια, την Πολυνησια, τη Γη του Πυρος την Ανταρκτικη αλλα οταν τους αναφερεις για τη Μεσοποταμια, ΕΚΕΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Ειχαν κατακτησει οι Αρχαιοι Ελληνες ολα τα παραλια της Μεσογειου και της Μαυρης θαλασσας ειχαν φθασει μεχρι την Κινα αλλα εκει δεν ειχαν πατησει! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ!
ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΝΕΟΕΙΔΩΛΛΟΛΑΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ!
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!
https://www.sakketosaggelos.gr/Article/584/

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-154-%CE%B5/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...