Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο αδερφός του Τσίπρα απαλλάχτηκε για πλαστογραφία με …παραγραφή .



Χτες, ο αδερφός του πρωθυπουργού Δημήτρης απαλλάχτηκε από το δικαστήριο Μυτιλήνης με παραγραφή για το αδίκημα της πλαστογράφησης πιστοποιητικού ασφαλιστικής ενημερότητας, με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.
Όση δημοσιότητα πήρε η είδηση όταν απαγγέλθηκε η κατηγορία άλλη τόση πήρε και χτες με την απόφαση. Η ελληνική δημοσιογραφία είτε είναι εντελώς ανίκανη είτε είναι πολύ διεφθαρμένη είτε έγινε ξαφνικά λεπτή και ευγενική. (Αφού έχει κατασπαράξει αθώους και αθώους στην ιστορία της).
Ο αδερφός του πρωθυπουργού πλαστογράφησε έγγραφο ότι είναι ασφαλιστικά ενήμερος, ενώ χρωστούσε εισφορές 2.000 ευρώ. Την πλαστογραφία την έκανε για να πάρει μέρος σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου από την τεχνική του εταιρία. Δεν θα υπεισέλθουμε στο ιστορικό της εταιρίας.
Στη συνέχεια, η τεχνική του εταιρία δεν πήρε το έργο, αλλά κινήθηκε ποινική διαδικασία εναντίον του για την πλαστογράφηση του εγγράφου.
Η δίκη έγινε χτες στη Μυτιλήνη και με πρόταση του εισαγγελέα, που δέχτηκε η έδρα, το ποινικό αδίκημα παραγράφηκε γιατί το ποσό ήταν μικρό, ο κατηγορούμενος το πλήρωσε εκ των υστέρων και το κατηγορητήριο άλλαξε από χρήση πλαστού εγγράφου σε χρήση πλαστού πιστοποιητικού. Ο κ Δ Τσίπρας είχε εμφανίσει φωτοτυπία αντί του πρωτότυπου για την ανάληψη του έργου.
Μ αυτά τα νέα δεδομένα και επειδή το αδίκημα είχε τελεστεί πριν τις 31/03/2016, έπεσε στις διατάξεις περί αποσυμφόρησης των δικαστηρίων, με ποινές μέχρι ένα έτος, και παραγράφηκε, όπως ορίζει ο νόμος Παρασκευόπουλου.
Δηλαδή «Το αδίκημα, μετατράπηκε η κατηγορία από πλαστογραφία (216 ΠΚ)σε πλαστογραφία πιστοποιητικού (217 ΠΚ) φορολογικής ενημερότητας και εξαλείφθηκε το αξιόποινο (άρθρο 8 του Ν.4411/2016),γιατί η πράξη είχε τελεσθεί μέχρι τις 31-3-2016 και η ανώτερη ποινή που προέβλεπε ο νόμος σε περίπτωση καταδίκης είναι μέχρι ένα έτος. Το Δικαστήριο ουσιαστικά αποφάνθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικού, αλλά σύμφωνα με τον ανωτέρω Νόμο δεν επεβλήθη ποινή.»


Αυτοί είναι δικαστές ή αλήτες του κοινού ποινικού δικαίου;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...