Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Τα κεφάλια μέσα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Ολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη,Σέρρες: Κλειστά Λύκεια και ΑΕΙ

Μέρες της προηγούμενης άνοιξης θα θυμίζει η ζωή για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες καθώς οι δύο αυτές περιφερειακές ενότητες θα τεθούν σε καθολικό τοπικό lockdown.

Σε lockdown λοιπόν μπαίνουν Θεσσαλονίκη και Σέρρες από τις έξι το πρωί της Τρίτης (03/11/2020) καθώς έχουν χτυπήσει κόκκινο μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού. Επίσης η χώρα πλέον χωρίζεται σε τρεις ζώνες κινδύνου. Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν στην γκρι ζώνη. Αλλάζει χρώμα επίσης η Μαγνησία και μπαίνει στο κόκκινο, ενώ υπάρχει προειδοποίηση για την Πάτρα.

Αυτό ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας, καθώς έχουν φτάσει στο «κόκκινο» μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, για τις επόμενες 14 ημέρες.

Με SMS για τις μετακινήσεις τους θα εξυπηρετούνται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών. Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Την ίδια ώρα, θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν ενώ απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Πότε θα χρειάζονται SMS

«Επανέρχεται και στην περίπτωση του «τοπικού lockdown» η  ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις. Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

 

X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

 

    Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

     

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

   

 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

   

 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

   

 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

     

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

 

Οι πολίτες θα λαμβάνουν ως απάντηση το εξής:

Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας.

Σε περίπτωση ελέγχου, πρέπει να επιδεικνύουν το SMS μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα.

 

Τα sms θα αποστέλλονται, εάν ισχύσει ό,τι και την άνοιξη, στο 13033.

 

Σοκ και δέος από το κόστος νέου ολικού lockdown

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ” – 1.152 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

362 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, 210 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,12 κρούσματα στην Κρήτη.

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες πολίτες αντιστέκονται στο lockdown - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Οίκο(φώτο-βίντεο)


Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega σε τροχιά ολικού lockdown βρίσκεται η Δράμα και η Μαγνησία. Το αν θα ακολουθήσουν το δρόμο της Θεσσαλονίκης θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών.Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα η Δράμα ανακοίνωσε 59 νέα κρούσματα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...