Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Έληξε ο πόλεμος μόλις έπεσε το ρώσικο ελικόπτερο.

Το ξανθό γένος χέρι-χέρι με το μαύρο γένος.

Τέλος στον πόλεμο, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έβαλαν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν μετά την συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας. Ο Νικόλ Πασινιάν, με δήλωσή του ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην περιοχή, μαζί με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας. Με την Αρμενία να χάνει εδάφη, ο Πασινιάν αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας να προχωρήσει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες. Το κείμενο «υπεγράφη από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν» και προβλέπει «πλήρη κατάπαυση του πυρός και τερματισμό όλων των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία αναπτύσσει από τη νύχτα ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή με 1.960 στρατιωτικούς που μεταφέρονται αεροπορικώς στην διάρκεια της νύχτας. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

 Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε σήμερα ότι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν θα αναπτυχθεί μόνο ρωσική, αλλά και τουρκική ειρηνευτική δύναμη η οποία θα εντέλλεται να επιτηρεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Η Τουρκία βάζει «πόδι» στον Καύκασο και πέτυχε μαι μεγάλη νίκη κυρίως με τα drones που για πρώτη φορά στην στρατιωτική ιστορία τα χρησιμοποίησαν σε ρόλο εγγύς εναέριας υποστήριξης μικρών μονάδων και άλλαξαν τον ρου αυτής της σύγκρουσης που είχε παραμείνει παγωμένη επί χρόνια ενώ πριν το Αζερμπαϊτζάν λάβει την τουρκική βοήθεια, ουδέποτε είχε επιτύχει σημαντικές νίκες κατά των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων.

Μετά την υπογραφή συμφωνίας πλήθος έξαλλων διαδηλωτών εισέβαλε στην έδρα του κοινοβουλίου της Αρμενίας στο Γερεβάν, αισθανόμενοι πως η κυβέρνηση παραδέχτηκε ουσιαστικά την ήττα των στρατιωτικών δυνάμεών και κατήγγειλαν την συμφωνία. Οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ ζήτησαν να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ εκφράζοντας την οργή τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έκανε πίσω και υπέγραψε την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Κάποιοι διαδηλωτές δεν δίστασαν, να επιτεθούν ακόμα και στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Αραράτ Μιρζογιάν.Συγκεκριμένα, ο Μιρζογιάν βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, όταν οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους φρουρούς του, τον έβγαλαν από το όχημα και τον χτύπησαν.

 

Ρώσοι και Τούρκοι μαζί αναπτύσσουν “ειρηνευτική δύναμη” στο Ναγκόρνο Καραμπάχ! Ταραχές στην Αρμενία

 

Η Συνθηκολόγηση των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι νίκη των Αζέρων και του Ερντογάν.

 

Η νίκη των τουρκοαζέρων αλλάζει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή και αλλάζει τη γεωστρατηγική σκακιέρα. Ηταν μία μεγάλη νίκη των Τούρκων οι οποίοι κυρίως με τα drones που για πρώτη φορά στην στρατιωτική ιστορία τα χρησιμοποίησαν σε ρόλο εγγύς εναέριας υποστήριξης μικρών μονάδων, άλλαξαν τον ρου αυτής της σύγκρουσης. Η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο άμεσης αντιμετώπισης των τουρκικών drones, τα οποία μετατρέπονται σε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα τόσο στο πεδίο της μάχης, όσο και σε στρατηγικό επίπεδο όπως απέδειξαν οι πρόσφατες συγκρούσεις στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ που αποδεκάτισαν τα τακτικά στρατεύματα του αντιπάλου.

 Που θα “στοχεύσει” τώρα ο Σουλτάνος;;; Πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...