Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Πόσοι λύκοι είναι ακόμη στις στάνες;

 

To βίντεο με τη δράση του τζιχαντιστή (εμφανίζεται στο 21ο δευτερόλεπτο)

Από καιρό ήταν σε επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 27χρονος τζιχαντιστής, από την Συρία, που συνελήφθη σήμερα το πρωί στον Ελαιώνα.  Ο 27χρονος είχε εισέλθει το 2018 στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα. Την αφορμή για την προσαγωγή του, αρχικά, έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό. Μετά από αυτό, ο Σύρος ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Δίωξη για δύο κακουργήματα

Δύο κακουργήματα αποδίδονται στον 27χρονο με καταγωγή από την Συρία μετά την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης.

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανατέθηκε σε ανακριτή καθώς με βάση τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 8 παράγραφος ΣΤ) δράστες (ημεδαποί ή αλλοδαποί) εγκλημάτων που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις που τελέστηκαν στην αλλοδαπή δικάζονται και τιμωρούνται σε εφαρμογή του ελληνικού νόμου. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του, ο κατηγορούμενος ως μαχητής του ISIS εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 με την οικογένεια του, διέμενε στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα και έχει αιτηθεί χορήγηση ασύλου.


3 σχόλια:

Mιχαλης Πετρελης είπε...

www.paokfc.gr Pablo Garcia vs Paschalis Kamora www.gr/cia6.nypd cia.gov

Ανώνυμος είπε...

Απελάστε τον στον Άσσαντ, να καλοπεράσει!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΠΑΝΟΥΚΛΑΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ-ΧΟΛΕΡΑΣ-ΛΟΙΜΟΥ , ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ?? ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...