Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Ποιος μακάκας θέλει να κυβερνήσει 6 μήνες;


Εδώ υπεισέρχεται το λεγόμενο «άγνωστο σενάριο», που θέλει τις εκλογές συνδεδεμένες με το δίλημμα για τα διασωστικά οικονομικά μέτρα. Τέτοιες εκλογές θέλουν προπαρασκευή και τον κατάλληλο χρόνο. Η προπαρασκευή μπορεί να γίνει το καλοκαίρι και η κατάρτιση του προϋπολογισμού να προσφέρει τον κατάλληλο χρόνο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, με δίλημμα τα μέτρα διάσωσης της οικονομίας ή το χάος μιας επερχόμενης πτώχευσης, μπορεί να διεξαχθούν εκλογές ικανές να ελέγξουν τις θεωρούμενες σήμερα δεδομένες νεοδημοκρατικές απώλειες, λένε όσοι τούτες τις ημέρες μιλάνε με τον κ. Καραμανλή.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Πρωθυπουργός δείχνει να απορρίπτει τις δίδυμες εκλογές του Ιουνίου και προκρίνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, οπότε το περιβάλλον και οι συνθήκες ίσως είναι πολιτικά πιο ελεγχόμενες από την κυβέρνηση.

Σενάριο για εκλογές τον Σεπτέμβριο

Και ποιος είναι ο «μαλακας» που θα θελήσει να αναλάβει να κάνει κυβέρνηση για έξη μήνες; Ξεχνάνε όλοι μάλλον εσκεμμένα, την εκλογή Προέδρου. Μας «δουλεύει» κανονικά το λαμπρακισταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...