Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται με τα..χελιδόνια, και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων


Μια παράγραφος στο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας πυροδοτεί σενάρια για συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Ανοίγει ο δρόμος για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τον Ιούνιο και μετά. Μία παράγραφος του νομοσχεδίου για τη Υγεία, που παρουσίασε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στο υπουργικό συμβούλιο, είναι όλα τα λέφτα.

Η πρόβλεψη ότι θα μπορούν, από το νέο έτος, κάποιοι διοικητές νοσοκομείων να διοικούν πέραν του ενός νοσοκομείου και να αμείβονται επί πλέον γι' αυτή την εργασία, μεταφράζεται ως ότι προετοιμάζεται το έδαφος για τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών Υγείας σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι πριν από την κατάρτιση του νομοσχεδίου υπήρχαν προφορικές αναφορές προς το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας απασχολούν μεγάλο αριθμό γιατρών, αλλά και διοικητικού προσωπικού δυσανάλογο μάλιστα με το έργο που παράγουν. Ως εκ τούτου, η συγχώνευσή τους αποτελούσε, λύση για εξοικονόμηση αρκετών πόρων.

Για την ώρα, πάντως, ο υπουργός δεν επιβεβαιώνει, αλλά και δεν αποκλείει πιθανή συγχώνευση νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία -όπως και χθες μιλώντας προς τους προέδρους 30 μεγάλων νοσοκομείων- ότι η συζήτηση αυτή είναι πιθανόν να ανοίξει μετά την άνοιξη του 2011.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ:ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!
In δημοσιο, In ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010
Με 400 ένσημα παίρνουν σύνταξη 500 ευρώ το μήνα!
Στρατιές ηλικιωμένων έρχονται στην Ελλάδα και δηλώνουν ως τόπο μόνιμης κατοικίας χωράφια, καταστήματα ακόμα και οίκους ανοχής. Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται «μαφιόζικα» κυκλώματα με τη συμμετοχή Βουλγάρων αλλά και Ελλήνων, που έναντι αδράς αμοιβής προσκομίζουν πλαστά στοιχεία στα Ταμεία και μεσολαβούν για την απάτη.Οι εμπλεκόμενοι, κυρίως γυναίκες μεγάλης ηλικίας, δηλώνοντας για τόπο μόνιμης διαμονής χωράφια, οικόπεδα, καταστήματα, ακόμη και οίκους ανοχής, θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στη χώρα μας και λαμβάνουν σύνταξη και συμπληρωματικές παροχές με μηδαμινές προϋποθέσεις.

Έπειτα από συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, της ΕΛ.ΑΣ και της Γεν, Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ.Οικονομικών, προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της απάτης,με τη συμμετοχή και Ελλήνων, που έναντι αδράς αμοιβής καθοδηγούσαν τους μετανάστες για το έλλειμμα στη νομοθεσία, αλλά και στον ελεγκτικό μηχανισμό και για τις δυνατότητες εκμετάλλευσής του.
Σύμφωνα με τον Κόσμο του Επενδυτή, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της βουλγάρας μετανάστριας, που με ασφάλιση 414 ημερών στη χώρα μας, και ποσό αναλογούσας σύνταξης 27,32 ευρώ τον μήνα, λαμβάνει συμπλήρωμα ύψους 482,43 ευρώ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Από τη διασταύρωση και ταυτοποίηση ενδεικτικού αριθμού πολιτών της Ε.Ε, κυρίως Βουλγάρων, στους οποίους ήδη καταβάλλεται συμπληρωματικό ποσό, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, διαπιστώθηκαν τα εξής:

-Δεν είχαν συμπληρώσει πενταετή διαμονή στη χώρα μας.

-Ορισμένοι δεν είχαν καν καταγραφεί στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

-Η διεύθυνση κατοικίας η οποία αναγραφόταν στα μισθωτήρια δεν ήταν ακριβής, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν επρόκειτο για οικίες.

-Κάποιοι από τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, είτε του ιδιοκτήτη είτε του μισθωτή, που αναγράφονταν στα μισθωτήρια ήταν ανύπαρκτοι.

ΠΗΓΗ.

ΚΑΤΣΕ ΜΕΤΑ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝ!

ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ (!!!),ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ...ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ;ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ...ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ KAIΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΡΥΒΕΤΑΙ
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨHΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥN ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΗΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...