Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Φέρνει την «εποχή Μητσοτάκη» ο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία



Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή και επιχειρηματία Μάσιμο Κελεάρο στην εφημερίδα «Iλ Ριφορμίατα»: «Οι επαφές για να πεισθούν οι βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση ετοιμάζονται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Νομίζω ότι, σε γενικές γραμμές, 350.000 με 500.000 ευρώ μπορεί να θεωρηθούν αρκετά. Συν, μία ρητή υπόσχεση επανεκλογής», τόνισε ο Κελεάρο, ο οποίος αποσαφήνισε, όμως, ότι «ο ίδιος δεν έχει τέτοιες ανάγκες, διότι μπορεί, όποτε θέλει, να επιστρέψει στις επιχειρήσεις του».

Ο Ίταλο Μποκίνο, εκπρόσωπος του νεοσυσταθέντος κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία», τόνισε ότι «αν ο Μπερλουσκόνι αποφασίσει να παραιτηθεί, επισήμως, πριν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία του Κοινοβουλίου, τότε, μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μιας νέας κυβερνητικής του εμπειρίας».

Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στις 14 του μήνα, είναι πιθανό να μειοψηφήσει στο Κοινοβούλιο. Έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι θα την καταψηφίσουν τόσο η Κεντροαριστερά («Δημοκρατικό Κόμμα» και «Ιταλία των Αξιών») όσο και η μετριοπαθής κεντρώα συμμαχία: πρώην χριστιανοδημοκράτες του Udc, το μικρό κόμμα «Aπι»του Φραντσέσκο Ρουτέλι αλλά και το «Μέλλον και Ελευθερία», που μόλις δημιούργησε ο πρόεδρος της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι. Τις ώρες αυτές, σύμφωνα με τους αναλυτές, συνεχίζονται, όμως, οι επαφές συνεργατών του «Καβαλιέρε» με τα μέλη, κυρίως, της νέας πολιτικής δύναμης του Φίνι, με στόχο να εξασφαλισθούν, τουλάχιστον, κάποιες πολύτιμες αποχές και απουσίες τη στιγμή της ψήφου, για να ευνοηθεί η κυβέρνηση.

Ανάβει …φωτιές η ΡΟΥΜΠΙ στον Μπερλουσκολίνι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...