Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Μέχρι πότε θα μας λές ψέματα ΠΑΠΟΥΛΙΑ;


«Ευρωπαϊκό πρόβλημα», είναι η ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που επισκέφθηκε τον Έβρο για τον εορτασμό των Θεοφανίων... Ο κ. Παπούλιας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει ολοκληρωμένη πολιτική για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και ζήτησε από την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της και να εφαρμόσει άμεσα το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εισέρχεται το 80% της παράνομης μετανάστευσης όλης της ΕΕ και «αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί».

Aφού έχουμε υπογράψει ενώ η Τουρκία το .. «απέφυγε», την εφαρμογή της «Συνθήκης του ΔουβλίνουΙΙ» η οποία προβλέπει την παραμονή των λαθρομεταναστών στην χώρα εισόδου τους, και την μεταφορά όσων εισήρθαν από αυτήν σε άλλες χώρες της Ε.Ε στην Ελλάδα, πως μπορεί γίνει αυτό; Ενημέρωσες ποτέ τον Ελληνικό Λαό, που με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι «κυρίαρχος» πως θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμα,αλλά και θα υποχρεωθεί να ζήσει αυτός και οι επερχόμενες γενεές, πιθανότατα με εκατομμύρια μετανάστες από Ασιατικές Χώρες; Η μεταφορά, που ήδη πραγματοποιήθηκε με ολλανδικά τσάρτερς 1.100 λαθρομεταναστών, οι οποίοι εισήλθαν στην Ευρώπη μέσο της Ελλάδος είναι ενδεικτική . Η Ολλανδία όσο και άλλα εύπορα κράτη της Ευρώπης κινούνται δραστήρια για το θέμα, διαφωνούν κάθετα με την ενδοευρωπαϊκή επανεγκατάσταση, που θα έδινε τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελλάδα να μετοικήσουν σε άλλα κράτη . «Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την Ευρώπη, Διότι το μήνυμα που θα δινόταν στον έξω κόσμο θα ήταν ότι αν καταφέρουν να φθάσουν στην Ελλάδα, μπορούν να προχωρήσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη». Δήλωσε η υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας .

Ζήτησες ποτέ κύριε… γλάστρα την κατάργηση της βασικής αυτής φιλοσοφίας του Κανονισμού Δουβλίνο II, ώστε η Ελλάδα να μην είναι χώρα αναγκαστικής αποθήκευσης ενός μεγάλου αριθμού μη νομίμων μεταναστών που θέλουν να πάνε αλλού Πώς να σε βοηθήσει η Σομαλία ή το Σουδάν? Πως θα συνεννοηθούμε μαζί τους, και θα συνεργαστούμε, όταν δεν υπάρχουν διπλωματικές αντιπροσωπίες στην Ελλάδα και σε πολλές περιπτώσεις, ούτε Ελληνικές στις χώρες αυτές? Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος. Με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δουβλίνο ΙΙ» (343/2003) επεβλήθη η πρώτη χώρα εισόδου του αιτούντος άσυλο να αναλαμβάνει την υποχρέωση να φέρει εις πέρας το αίτημα ασύλου του. Ο αρχικός σκοπός του Κανονισμού ήταν η «κατανομή ευθύνης» διεκπεραίωσης της διαδικασίας ασύλου μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών της Σύμβασης του Δουβλίνου. Ο κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ» έχει αποδειχθεί ότι οδήγησε σε αποτέλεσμα, το βάρος να πέφτει ανισομερώς στις χώρες πρώτης εισόδου αλλοδαπών, όπως είναι και η Ελλάδα. Ως ΔουβλίνοΙΙ κατά κανόνα, ορίζει ότι το κράτος που είναι υπεύθυνο για την εξέταση ενός αιτήματος ασύλου είναι το κράτος της πρώτης εισόδου. Ως εκ τούτου, οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να παρεμποδίζουν την είσοδο στην ΕΕ αιτούντων άσυλο δια μέσου της Ελλάδος, και στην περίπτωση που οι τελευταίοι κατορθώνουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, οι αρχές προσπαθούν να παρεμποδίζουν την πρόσβασή τους στις διαδικασίες ασύλου από τη χώρα μας, δουλεύοντας προς όφελος των ευρωπαίων και όχι της χώρας μας, πράγμα που αποκρύπτουν. Ταυτόχρονα, κανείς στην Ευρώπη δεν ασχολείται με την Τουρκία, που παραβιάζει τη σχετική συνθήκη επανεισδοχής και αρνείται να δεχτεί πίσω έστω ένα μέρος όσων ψυχών μας έχει στείλει.

Η Ελλάδα ο τόπος που επί χιλιετίες έχει υπάρξει "προκεχωρημένο φυλάκιο" του ευρωπαϊκού πολιτισμικού χώρου κινδυνεύει σε μια δεκαετία να χάσει το χαρακτήρα μέσω μιας άνευ προηγουμένου πληθυσμιακής αλλοίωση. Πρόκειται πλέον για διαπίστωση.

βιντεο ΜΠΕΝΑΚΗ - ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Κανονισμός «Δουβλίνο

II»http:// europa .eu/ legislation _summaries/

justice _freedom _security/f

ree _movement_of _

persons _ asylum _ immigration /l 33153_ el.htm

3.-Θέσεις της ΄Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για

την εφαρμογή του κανονισμού του Δουβλίνου στην Ελλάδα.

http:// hosting01. vivodinet .gr /unhcr/protect/ files/ EUROPEAN

%20 UNION/DUBLIN /SUMMARYGREECEDUBLIN .pdf

4.-΄Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το πολιτικό

άσυλο.http:// www .europarl .europa .eu/ meetdocs/2004_2009/ docume

nts /pr /579/579496/579496 el.pdf

5.-Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την
αξιολόγηση του κανονισμού του
Δουβλίνου.http://hosting01.vivodinet.gr/unhcr/protect/files/EUROPEA

N%20UNION/DUBLIN/euroresolution.pdf

6. Έκθεση αξιολόγησης του συστήματος του Δουβλίνου {SEC(2007)
742}
/* COM/2007/0299 τελικό

http:// eur -lex.europa .eu/LexUriServ /LexUriServ .do?

uri = CELEX:52007 DC 0299: EL :NOT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...