Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Νεκροί ..γιατροί, υπέγραφαν… συνταγές ? Πως, μέσω… τηλεφώνου;


Τις υπογραφές και τις σφραγίδες 7 γιατρών που είχαν προ πολλού αποβιώσει (!) και 57 ακόμη ανυποψίαστων γιατρών της Αττικής, χρησιμοποιούσε για να πλαστογραφεί συνταγές μικροβιολόγος που κατάκλεβε για χρόνια το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του «Εθνους», γιατροί «ανασταίνουν» συναδέλφους τους που έχουν αποβιώσει και τους εμφανίζουν να υπογράφουν συνταγές χιλιάδων ευρώ ανά μήνα.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί 1.000 γιατροί, που «συνεργάζονται» με τα ασφαλιστικά ταμεία και έχει υπάρξει πρόβλημα με τους 200. Οι συγκεκριμένοι γιατροί δείχνουν ιδιαίτερη «προτίμηση» στα φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών, που... συμπτωματικά είναι και τα ακριβότερα. Σημειώνεται πως από τους ελέγχους που έγιναν στα Ταμεία το 2010 προέκυψε πως 20 γιατροί του ΙΚΑ είχαν καταφέρει να συνταγογραφούν κατά μέσο όρο φάρμακα αξίας 170.000 ευρώ τον μήνα ο καθένας.

Περισσότερα από 30 φαρμακεία διαπιστώθηκε πως πουλάνε δύο φορές τα φάρμακα! Συγκεκριμένα βγάζουν τις ταινίες γνησιότητας από τα φάρμακα και τις χρησιμοποιούν για να πληρωθούν από τα Ταμεία.

Στη συνέχεια πουλάνε τα φάρμακα αυτά -χωρίς τις ταινίες γνησιότητας- σε ασθενείς που δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα (π.χ. είναι ανασφάλιστοι, δεν έχουν χαρτί από γιατρό). Μάλιστα πριν από λίγους μήνες είχε αποκαλυφθεί πως σε φαρμακείο (στην Πελοπόννησο) βρέθηκαν πάνω από 3.000 κουτιά φαρμάκων χωρίς τις ταινίες.

Ορισμένοι γιατροί... καταφέρνουν να γράψουν συνταγές σε ανύπαρκτους ασθενείας. Για παράδειγμα γιατρός του δημοσίου έγραψε μέσα σε ένα μήνα 180, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές αφορούσαν «ασθενείς-φαντάσματα».

Ήδη από ένα τυχαίο περιστατικό εντοπίστηκε και ταμίας που είχε... «ξεχάσει» ότι εισέπραξε, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, επιπλέον 6.000 ευρώ και όταν συνάδελφοί του εντόπισαν το έλλειμμα εξαφανίστηκαν τα παραστατικά είσπραξης(!), ενώ ο ταμίας δήλωσε και κλοπή από το γραφείο του, κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης απουσίας του, ποσού 6.000 ευρώ!

Εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις, όπου ανάπηροι ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ, δικαιολογούσαν στο Ταμείο τους 3 καροτσάκια τη διετία!

Ασθενείς που λόγω πάθησης χρειάζονται ειδική διατροφή για δίαιτα «ελεύθερη γλουτένης», έπαιρναν για κάθε μήνα ποσότητες που αντιστοιχούν σε... 150 ημέρες! Σε μια περίπτωση ασθενούς, συνταγογραφούνται συνέχεια 25 κιλά μακαρόνια(!) τον μήνα!

Επίσης βρέθηκαν περίπου 650 οικογένειες στην Αττική, που κατά σύμπτωση παραπέμπονταν για λογοθεραπεία σε ειδικά κέντρα, όχι μόνο το ένα παιδί από την οικογένεια, αλλά όλα! Δύο, τρία, υπήρξε περίπτωση που χρεώνονταν και τέσσερα! Οι θεραπείες αυτές δεν ολοκληρώνονται ποτέ και δεν έχει αναφερθεί κανένα αποτέλεσμα βελτίωσης...

Μάλιστα οι γιατροί συνταγογραφούσαν για έναν μήνα 76 συνεδρίες(!) που τις κατένειμαν σε 16 συνεδρίες λογοθεραπείας, 12 θεραπείες συμπεριφοράς, 16 ατομικές ψυχοθεραπείες, 16 συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης και 16 συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων.

Εντοπίστηκαν 45 κραυγαλέες περιπτώσεις, που οι χρεώσεις για λογοθεραπεία γεννούν πολλά ερωτηματικά...

Πολλές εκατοντάδες αιτήσεις για λουτροθεραπεία, ακόμα και 40άρηδων(!) εγκρίνονται με το ποσό των 1.600 ευρώ.

Σε διαβητικούς εγκρίνονται, για έναν μήνα, κατ΄άτομο... 700 ταινίες ζαχάρου!

Απ΄όσα παραστατικά έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής, ο μικροβιολόγος που «ανέστησε» τους... 7 «μακαρίτες» γιατρούς, δεν ήταν ο μόνος που «φέσωνε» το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.

Απ΄ τα εισοδήματα, όσα μόνο έχουν καταγραφεί, «χρυσή χρονιά» ήταν το 2004, όπου η ακτινολόγος Μ.Π. εμφανίζεται να έχει ετήσια αμοιβή από το ταμείο 256.000 ευρώ, ο μικροβιολόγος Β.Κ. 253.000 ευρώ, ο ακτινολόγος Α.Π. 252.000 ευρώ, ο ακτινολόγος Π.Α. 251.000, η ακτινολόγος Σ.Κ. 251.000, ο ακτινολόγος Ν.Κ. 237.000, ο μικροβιολόγος Ν.Π. 211.000 κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...