Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αφού δεν κρεμάσαμε τους προδότες, πως θέλουμε να είμαστε χώρα.


Την έγγραφη συμφωνία για το «γκριζάρισμα» της περιοχής των Ιμίων, αποκαλύπτει ο Αθανάσιος Έλλις, συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου ,μαζί με τον έτερο συνάδελφο Μιχάλη Ιγνατίου.
Ο δημοσιογράφος παρουσιάζει στη «Καθημερινή» επιστολή με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996,με υπογραφή του τότε αμερικανού ΥΠΕΞ Γουόρεν Κρίστοφερ η οποία εστάλη στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας και στην οποία αναφέρει:
«Οι διαβεβαιώσεις που μας πρόσφεραν η Ελλάδα και η Τουρκία ότι θα απομάκρυναν τα πλοία, το προσωπικό και τις σημαίες –με ένα αλληλοδιαδοχικό και συντονισμένο τρόπο- επέτρεψε σε κάθε πλευρά να υποχωρήσει από το χείλος (του πολέμου) με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση της (μιας χώρας) μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό της στις νησίδες ούτε θα τοποθετήσει πλοία κοντά στις νησίδες»!
Λίγες μέρες αργότερα οι Τούρκοι ...διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία στρατιωτικού προσωπικού στη Καλόλιμνο και η Αθήνα...αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι η συμφωνία μας (!) αφορά μόνο στα Ίμια! Στις 8 Φεβρουαρίου μάλιστα οι ΗΠΑ μας απάντησαν ότι «όντως η Καλόλιμνος, είναι ελληνική»!

Όλη η αλήθεια για τα Ίμια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...