Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται οσονούπω η Πτώχευση, επιμήκυνση για τους εσωτερικούς κάφρους


Η απόφαση είναι τελεσίδικη. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο λύσης για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Θα εγκριθεί στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού σχεδίου από το συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. τον ίδιο μήνα.

Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό ότι προχωρά σε ελεγχόμενη πτώχευση (ή πιο εκλεπτυσμένα …αναδιάρθρωση!).

Υπενθυμίζεται ότι μια ελεγχόμενη πτώχευση είναι πτώχευση για τη χώρα που την υφίσταται και ελεγχόμενη για …όλες τις υπόλοιπες.

Το έχει τονίσει άλλωστε και ο κ. Αντ. Σαμαράς στη συνάντηση του με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Το σχέδιο που έχει αναλάβει η «ομάδα εργασίας» του προέδρου της ΕΕ να επεξεργαστεί ( μετά την απόφαση που «πέρασαν» η Μέρκελ και ο Σαρκοζί στις 28.10.2010 από τη σύνοδο του Eurogroup) στις λεπτομέρειές του είναι έτοιμο.

Θα προβλέπει την επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά και την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του υπόλοιπου χρέους ( Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για τα όσα ανέφερε στην εκπομπή του κ. Παπαχελά ο «κυβερνητικός λαγός» κ. Πάγκαλος και την ….διάψευση του δια στόματος του πρωθυπουργού. Διάψευση ,όμως, που ΔΕΝ επαναλήφθηκε όταν πριν λίγες ημέρες – και το είχαμε τονίσει – μέσα στη Βουλή και παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου ο κ. Νασιώκας επανέλαβε τα όσα ο «κυβερνητικός λαγός» είχε δηλώσει).

Η ελεγχόμενη πτώχευση θα γίνει σε συμφωνία με τους πιστωτές. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι για να συζητήσει τους όρους για την αποπληρωμή του χρέους της.

Ήδη για λογαριασμό της χώρας μας διεθνείς οίκοι, όπως η Lazard , εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή και «ομαδοποιούν» τους πιστωτές, με τους οποίους θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις εν ευθέτω χρόνω.

Εδώ βέβαια γεννάται ζήτημα σχετικά με την συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία θεωρείται ειδική στις πτωχεύσεις. Ο κ. Γ. Παπανδρέου με προσωπική του απόφαση , την είχε προσλάβει λίγο καιρό αφ’ ότου ανέλαβε τη πρωθυπουργία.

Μάλιστα ο Αντ. Σαμαράς μέσα στη Βουλή τού είχε επισημάνει τι σημαίνει αυτό για τις αγορές και την εκτόξευση των spreads.

Ο κ. Πετσάλνικος νόμιζε ότι επρόκειτο για … κάποιον κ. Λαζάρ γιατί ο παπάρας δεν διαβάζει ούτε το ..Ιντερνέτ (και έπεσαν τα τσιμέντα ). O κ. Γ. Παπανδρέου, όμως, που γνώριζε πολύ καλά τι εστί Lazard , είχε διαβεβαιώσει ότι την προσέλαβε για να του παρέχει γενικές οικονομικές συμβουλές.

Τελικά από πότε o κ. Γ.Παπανδρέου είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη πτώχευση της χώρας;

Άμα τη αναλήψει της Πρωθυπουργίας το 2009;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...