Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Υποσχέθηκε σκληρή τιμωρία ο Πούτιν για τους βομβιστές


Πριν από ένα μήνα οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες για είσοδο στη Ρωσία μέσω Τουρκίας, Γεωργίας και Ιράν πέντε τρομοκρατών, με σκοπό την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης. Τώρα οι ρωσικές αρχές ασφαλείας αναζητούν τρία άτομα που σχετίζονται με την επίθεση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Komsomolskaya Pravda, ο Aleksandır Popov, που εργαζόταν στο καφεστιατόριο "Asya", είδε τον κομάντο αυτοκτονίας σε απόσταση δέκα μέτρων να φωνάζει
"όλοι σας θα πεθάνετε" και στη συνέχεια να πυροδοτεί τη βόμβα που είχε στο σώμα του.
Η φωτογραφία του κεφαλιού του κομάντο αυτοκτονίας που βλέπεται δημοσιεύτηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα
lifenews.ru .Με βάση το δημοσίευμα, πέντε τρομοκράτες που εκπαιδεύτηκαν στο Πακιστάν, τον προηγούμενο μήνα μπήκαν στη Ρωσία μέσω Τουρκίας, Ιράν και Γεωργίας, με σκοπό την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας που δημοσιεύονται στο "Life.ru", η ομάδα των τρομοκρατών είναι από το Νταγκεστάν, ενώ άλλες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τσετσένους αυτονομιστές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όμως ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ρωσίας είναι απίθανο να είναι από την Τσετσενία, αλλά οι αναλυτές και τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήταν μαχητές Βόρειο Καύκασο. "Αυτή η τρομοκρατική πράξη, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία της Τσετσενίας", ο Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Κανείς όμως δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας που σκοτώθηκαν 35 και τραυματίστηκαν 100, και που έφερε τη σφραγίδα των ισλαμιστών ανταρτών.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ορκίστηκαν ότι θα τιμωρήσουν σκληρά τους υπεύθυνους .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...