Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αυτό και αν εμπεριέχει μιζάααρα? Ζήτω η siemens


Έφαγαν με χρυσά κουτάλια όλες οι πολιτικές πουτανίτσες της Siemens που πέρασαν από το. …υγείας

Από τον ακτιβιστή

Φίλος αναγνώστης επισκέφθηκε πρόσφατα το Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Παύλος και του έκανε εντύπωση το ποσό προμήθειας του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου που ήταν αναρτημένο σε πινακίδα έξω από το χώρο εγκατάστασής του. Κόστισε 750.000 € ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά 20% από το Ελληνικό Δημόσιο.

Από μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο διαπίστωσε ότι το ίδιο μηχάνημα (SIEMENS SOMATOM) πωλείται στην Αμερική (made in Germany) 190.000 $ δολάρια.

Διαβάστε και δείτε τι γίνεται, και πως ξεΚοκκάλισαν παρέα με την Siemens τα λεφτά των φορολογουμένων:

Αν ψάξεις στο google για τον τύπο του αξονικού τομογράφου του Αγ. Παύλου θα δεις ότι αυτόν τον τύπο τον έχουν προμηθευτεί κατά συντριπτική πλειοψηφία τα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα.

Είναι το μοντέλο SIEMENS SOMATOM .Βέβαια τώρα κυκλοφορεί πλέον η βελτιωμένη έκδοση με κάποιες μικροδιαφορές, αλλά οι τιμές δεν ξεφεύγουν πάνω από τις 250.000$ για καινούργια μηχανήματα.

Μια τεράστια εξοικονόμηση θα μπορούσε να εξασφαλιστεί από τα προγράμματα λειτουργίας, μιας και οι δυνατότητες που προσφέρει η σειρά SOMATOM διαφοροποιούνται σε επίπεδα κυρίως software τα οποία είναι σχετικά ακριβά αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε τόσο βγαίνει νέα βελτιωμένη έκδοση.

Αφού λοιπόν ο πελάτης είναι ένας,(το ελληνικό δημόσιο εν προκειμένω) θα μπορούσε να επιτευχτεί τουλάχιστο για τα προγράμματα μια fix τιμή ανεξάρτητα πόσοι τομογράφοι θα εγκατασταθούν ανά την ελληνική επικράτεια.

Δηλαδή μια διαπραγματευση για άδεια χρήσης σε εθνικό επίπεδο και όχι να πληρώνουμε ξεχωριστά το πρόγραμμα για κάθε νέο μηχάνημα που εγκαθίσταται. Αντίθετα οι τιμές είναι πολύ παραπάνω από την "λιανική" που θα πλήρωνε μια ιδιωτική κλινική η οποία θα αγόραζε ένα κομμάτι και όχι κάποιες δεκάδες.

Να μη πω ότι θα μπορούσε να γίνει διαπραγμάτευση και στη χρέωση των μηχανημάτων, τη συντήρηση, καθώς και τυχόν αναβαθμίσεις.

Αν το αναγάγεις σε euro λοιπόν, το συνολικό κόστος δεν ξεπερνά τις 190.000.Τα δε μεταχειρισμένα κυμαίνονται από 50-120 χιλιάδες$.

Επίσης άξια προσοχής είναι η υπεύθυνη υποστήριξη που παρέχουν καθώς και ότι στην τιμή των καινούργιων είναι δωρεάν η τοποθέτηση και μεταφορά ανά τον κόσμο.

Επίσης τα ετήσια συμβόλαια συντήρησης δεν υπερβαίνουν τα 6.000$ ενώ εδω η SIEMENS χρεώνει μέσο όρο 20-25 χιλιάδες EURO! και αυτό χωρίς να περιλαμβάνει ανταλλακτικά.

Για τη δε λυχνία παραγωγής ακτινών Χ, το ζωτικότερο και ακριβότερο αναλώσιμο ανταλλακτικό ενός αξονικού τομογράφου υπάρχουν προσφορές με εγγύηση καλής λειτουργίας και μέχρι και το 1/6 της "ελληνικής" τιμής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...