Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

O πεθερός του Βενιζέλου μαζί με τον Λαυρεντιαδη στο Δ.Σ της « Γέφυρας» της Proton… Omega bank


Ραγδαίες οι εξελίξεις στο περιβάλλον Βενιζέλου μετά τις χθεσινοβραδινές αποκαλύψεις στο Alter για την πολύκροτη υπόθεση της Proton. Ο υπουργός Οικονομικών δεν μπόρεσε επαρκώς να δικαιολογήσει την απόφαση του για την κρατικοποίηση της τράπεζας του Λαυρεντιάδη... Ενώ με ερώτησή του στη Βουλή ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι στο Δ.Σ. της ΩΜΕΓΑ BANK που εξαγόρασε το 2005 η Proton συμμετείχαν ο πεθερός του Βενιζέλου, επιχειρηματίας Μπακατσέλος, και κολλητός του Μητσοτάκη, ο αδελφός του σημερινού πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Σημειώνεται ότι η Omega Bank διέθετε δίκτυο 17 καταστημάτων και η Proton ήταν μέχρι τότε… επενδυτική τράπεζα.

Το θέμα χοντραίνει πολύ καθώς ο Νικολόπουλος ζητεί από τον Βενιζέλο εξηγήσεις για την πρόσφατη αύξηση μ/κ της Proton που αποφασίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος παρά το γεγονός ότι έχει παρέμβει ο εισαγγελέας και ο Λαυρεντιάδης διώκεται για βαριές ποινικά πράξεις.

Άραγε τι παραπάνω ξέρει ο Προβόπουλος και γιατί έκλεισε τα μάτια στην απόφαση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μιας τράπεζας που οι υποχρεώσεις της υπερβαίνουν τα 860 εκατ ευρώ;

«Συγγενείς» πλέον οι Proton Bank, Omega Bank και ...

Εξαγορά της Omega από την Proton Bank

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...