Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Διάτων η ανατέλλων αστέρας ο ΣΑΜΑΡΑΣ ;


O δήθεν αντιμνημονιακος μέχρι προ ημερών Σαμαράς συνέργησε και θα συμμετάσχει στο υποτιθέμενο …νέο γερμανικό μόρφωμα, με τον Σταύρο Δήμα στη θέση του ενός αντιπροέδρου (ο άλλος θα είναι ο Ευ. Βενιζέλος) και ενδεχομένως, με ορισμένα στελέχη που θα καταλάβουν θέσεις στα καίρια υπουργεία για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου (π.χ. υπουργείο Οικονομικών),αφού η νέα δανειακή Σύμβαση που θ’ αποτελέσει κ την ταφόπλακα της Ελλάδας, έχει αποφασιστεί να ψηφιστεί και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ με πλειοψηφία 3/5 (δηλ. 180 Βουλευτές).Με 180 βουλευτές όμως μια συνθήκη, γίνεται ..ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ. Καταλάβατε τώρα γιατί έγιναν όλα αυτά; Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν με το 1ο Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010, περιελάμβαναν την ανακοίνωση ενός επαχθούς πακέτου μέτρων 30 δισ. ευρώ, που ψηφίστηκε αμέσως από τη Βουλή. Ο σχετικός νόμος 3845 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 6 Μαΐου. Αμέσως μετά, στις 8 Μαΐου, υπεγράφη η σύμβαση δανείου μεταξύ Ελλάδας, Τραπέζης της Ελλάδος και των κρατών-μελών της Ε.Ε. Η σχετική δανειακή σύμβαση κατατέθηκε στη Βουλή τον Ιούνιο του 2010, αλλά δεν ψηφίστηκε ποτέ.

Είναι προφανές ότι οι δανειστές διασφαλίζονται με την ψήφιση του νέου Μνημονίου, το οποίο εμπεριέχει τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης έναντι αυτών και συγκεκριμένα τα μέτρα. Ως εκ τούτου, ο Σαμαράς δεν αποδέχεται μόνο τη νέα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το κούρεμα του ελληνικού χρέους και την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ του 1ου Μνημονίου, αλλά και το 2ο Μνημόνιο με ό,τι αυτό τελικά θα εμπεριέχει.

Ταυτοχρόνως, η πρώτες πληροφορίες φέρουν τη ΝΔ αποφασισμένη να ζητήσει αλλαγές στα υπουργεία τα οποία συνδέονται με τις εκλογές και με …ψήφους, και συγκεκριμένα, στα υπουργεία Εσωτερικών ( Χάρης Καστανίδης), Δικαιοσύνης (Μιλτιάδης Παπαϊωάννου), Προστασίας του Πολίτη (Χρήστος Παπουτσής) και Επικρατείας (Ηλίας Μόσιαλος), και την αντικατάσταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, με τον οποίο είχε σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα των αποστράτων.

Ο Σαμαράς συνδέεται τελικά μετά την ρίψη στον πολιτικό καιάδα του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, την εξαφάνιση του καραμανλισμού στην Ν.Δ και την πολιτική καταβαράθρωση της κόρης του, και με το πολιτικό τέλος του Γιωργάκη-Τζέφρυ. Σαν πολλές ..ικανότητες δεν έχει αυτό το παιδί; Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή δεν θα ξέρει, από πού να ..φύγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...