Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Καλά, ποιο τελειωμένο διαπλεκόμενο δεν βρήκατε;


Με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναλαμβάνει ο …ετοιμοθάνατος Παντελής Καψής. Ξέρεται ο υιός του έτερου πρώην υπουργού του Παπανδρέα Γιάννη Καψή, που την ώρα που παράδινε την βάση του Ακτιου ανεξέλεγκτα στους αμερικανούς, ο Ανδρέας φώναζε ,ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟΤΗΝ ΧΩΡΑ. Μιλάμε για τέτοιους τύπους. Ο δε υιός ανέλαβε το πόστο του μπαμπά στο συγκρότημα Λαμπράκη .

Δείτε τι έγραψε στο ΒΗΜΑ ο ανεκδιήγητος νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος


« Ώστε έχουμε «κατοχική» κυβέρνηση. Βρυξέλλες, Μέρκελ και ΔΝΤ είναι τα πραγματικά αφεντικά και στο εξής θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας;
Τι περιμένουμε για να ξεσηκωθούμε; Ακόμα και ο Καρατζαφέρης διαπίστωσε ότι στο εξής μοίρα μας είναι η «δουλεία» - προφανώς στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης, όπως θα έλεγε και το ΚΚΕ.
Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

Κανείς φυσικά. Το ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση. Μια μόνο ερώτηση θα είχα να κάνω: τώρα το πήραμε χαμπάρι;
Όταν δηλαδή αποδεχόμασταν την Κοινή Αγροτική Πολιτική που μας έλεγε τι θα φυτέψουμε, σε πόσα στρέμματα, ακόμα και πού, δεν είχαμε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας;
Κι όταν συμμετείχαμε στα διάφορα ταμεία και μας έλεγαν πού θα επενδύσουμε, με ποιους όρους και με ποιες διαδικασίες που μάλιστα έπρεπε να εγκριθούν και αυτές από αρμόδια κοινοτικά όργανα δεν είχαμε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας;
Για να μη μιλήσουμε δηλαδή για τις κοινοτικές οδηγίες που αποκτούν ισχύ εσωτερικού νόμου χωρίς καν να ενημερώνεται η ελληνική Βουλή.

Η ίδια η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά απεμπόληση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας. Βέβαια όλα αυτά τα χρόνια που παίρναμε κοινοτικά κονδύλια δεν μιλούσε κανείς. Το πολύ πολύ να λέγαμε... «δώσε και σε μένα μπάρμπα». Τώρα, όταν αιφνιδίως η Ένωση θέτει όρους για να διασφαλίσει ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα που μας δανείζει, διάφοροι όψιμοι υπερπατριώτες ανακάλυψαν το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας. Παραμύθια της Χαλιμάς.

Το πρόβλημά μας δεν είναι ότι χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία αλλά ότι χρεοκοπήσαμε.
Την κυριαρχία μας μπορούμε να την ανακτήσουμε όποτε θέλουμε. Κοινοτικά τανκς δεν θα μπουν στην Αθήνα ακόμα και αν αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χρέη μας. Χρήματα απλώς δεν υπάρχουν. Κι αν μπήκαμε σε όλη αυτή την περιπέτεια είναι για να αποφύγουμε χειρότερες εξελίξεις. Γι' αυτό και μπορούμε με βεβαιότητα να στοιχηματίσουμε πως όποια κυβέρνηση και αν βγει από τις επόμενες εκλογές, τα ίδια ακριβώς θα κάνει - με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη ίσως ή με λιγότερη, αλλά πάντως τα ίδια.»

Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει να αυτοκτονήσουμε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι ο κύριοςπου μόλις προχτές στο sky έλεγε ότι η ΄κοινοτική οδηγία στην οποία αναφέρθηκε ο επίτροπος και αφορά το χαράτσι...μάλον δεν είναι δεσμευτική για την χώρα μας !!!!
Κάτι ξέρει λοιπόν ο κ ΠΑΠΑΠΩΣΤΟΝΛΕΝΕ που τον έκανε εκπρόσωπο !!!!

Ανώνυμος είπε...

είναι ο κύριοςπου μόλις προχτές στο sky έλεγε ότι η ΄κοινοτική οδηγία στην οποία αναφέρθηκε ο επίτροπος και αφορά το χαράτσι...μάλον δεν είναι δεσμευτική για την χώρα μας !!!!
Κάτι ξέρει λοιπόν ο κ ΠΑΠΑΠΩΣΤΟΝΛΕΝΕ που τον έκανε εκπρόσωπο !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...