Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εάν δεν κλείσει και τα εθνικά θέματα όπως τα οικονομικά, δεν φεύγει.


Πολλοί αναρωτιούνται μα γιατί δεν φεύγει ο Τζεφρυ αφού σχεδόν όλοι είναι εναντίον του.

1ον Δεν έχει αποτελειώσει τα εθνικά θέματα ,Θράκη, αιγαίο ,Σκόπια,

2ον Δεν έχει κλείσει το θέμα της παραχώρησης των πετρελαίων.

3ον Δεν έχει επέλθει ακόμη στην πλήρη κυριότητα των δανειστών η εθνική περιουσία

4ον Εκκρεμεί το θέμα «Συρία-Ασαντ» που μπορεί να πυροδοτήσει ..πολλά ,

Δεν τον τοποθέτησαν απλώς για να ξεπουλήσει μόνο οικονομικά την χώρα. Η τελευταία κίνηση του ΜΠΕΓΛΙΤΗ για αποκεφαλισμό των αρχηγιών των ενόπλων δυνάμεων εν μέσω κρίσης δεν είναι τυχαία. Να περιμένουμε δραματικές εξελίξεις σε όλα τα πεδία, και το άθλιο είναι ότι «συμμετέχουν» σε αυτές σχεδόν όλο το υπάρχον πολιτικό σινάφι.

Μην ξεχνάμε πως στη μεταπολίτευση, καμία κυβέρνηση δεν έπεσε επειδή έχασε τη δεδηλωμένη, και καμία δεν είχε χάσει μια διαδικασία εμπιστοσύνης. Άλλωστε, και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν την είχε χάσει, αλλά στις 9 Σεπτεμβρίου του 1993, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ο Συμπιλίδης, ο Κώστας Μητσοτάκης εισηγήθηκε στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή διάλυση της βουλής και εκλογές για εθνικούς λόγους. Ο Τζεφρυ όμως δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, γιατί έχει ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Τι γίνεται αν χάσει την ψηφοφορία;

Το σύνταγμα (άρθρο 38) ορίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Bουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της κατά το άρθρο 84». Απαλλαγή καθηκόντων όμως δεν σημαίνει διάλυση της βουλής. Όπως αναφέρει το σύνταγμα, «σε αυτές τις περιπτώσεις «εφαρμόζονται αναλόγως οι οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 37». Αυτό το έχουμε ξαναζήσει και στη μεταπολίτευση και σωστά μαντέψατε, πρόκειται για τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών!!! Και μάλιστα, αρχίζοντας από τον πρόεδρο του σχετικώς πλειοψηφούντος κόμματος, δηλαδή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο καθώς διάλυση της βουλής από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορεί κατά το σύνταγμα να επέλθει, «αν έχουν παραιτηθεί ή και καταψηφιστεί από αυτή δύο Κυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα». Αυτό μπορεί και να σημαίνει, ότι ενδεχομένως να πρέπει να γίνει μια ακόμα προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, αν και το 1989, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη, η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες ελήφθη μετά την άκαρπη διαδικασία των διερευνητικών εντολών με ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των κομμάτων και του προέδρου της Δημοκρατίας. Υποχρεωτική διάλυση της βουλής προβλέπεται μόνον στην διαδικασία του άρθρου 32, παράγραφος 4 (εκλογή προέδρου Δημοκρατίας).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αφού αυτό ορίζει του άρθρο 37. Όλα αυτά θα απαιτήσουν χρόνο, που δεν διαθέτει μια χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Και αυτό ο Τζέφρυ το γνωρίζει πολύ καλά. Το πολύ-πολύ να ακυρώσει την ρουκέτα …δημοψήφισμα, και να συνεχίσει την ….εκτέλεση της ….θεάρεστης αποστολής.
Εξάλλου έχει σαν νέος Τσολάκογλου τους γερμανοτσολιάδες της… SEEBRIG στο… πλευρό του, και 152 κότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...