Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

2 εκατ. ευρώ σκορπίστηκαν στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, απλώς για να …συνεδριάζουν


Τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων  πετάχτηκαν σε αμοιβές του ΔΣ και σε λειτουργικά έξοδα για να γίνει υποτίθεται η Θεσσαλονίκη... Σίλικον Βάλεϊ των Βαλκανίων. Πέντε χρόνια μετά, το έργο της είναι μηδενικό.
Περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ ήταν το κόστος διοικητικής λειτουργίας της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, ενός δημόσιου φορέα που επί έξι χρόνια τώρα παλεύει με τη γραφειοκρατία του ίδιου του δημοσίου (!) χωρίς επί της ουσίας να έχει να επιδείξει έργο.
Άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας  από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της, καθ. Ελ. Ιακώβου, αν φυσικά είχε ποτέ λειτουργήσει.
Στην ιστοσελίδα της ΑΖΚ δεν υπάρχουν αναρτημένοι ούτε οι ισολογισμοί της εταιρείας ούτε κάποια δημόσια λογοδοσία ως προς τη διαχείριση των οικονομικών ενός φορέα που επιχορηγούνταν κάθε χρόνο με ποσά της τάξης των 700.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα πάντως με τους ισολογισμούς που δημοσιεύονται στα σχετικά ΦΕΚ, από τον Αύγουστο του 2007 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 δαπανήθηκαν για τις διοικητικές δαπάνες του φορέα συνολικά 1.991.044 ευρώ.
 Πώς «μεταφράζονται» τα δύο εκατομμύρια σε έργο; Τα μισά σχεδόν δόθηκαν για να συνεδριάζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Με βάση τα ποσά που αναγράφονται στο σχετικό ΦΕΚ (αριθμός φύλλου 279, 6 Ιουλίου του 2007) το κόστος αυτού του ΔΣ την τριετία 2008-2011 ξεπερνάει τις 220.000 ευρώ μεικτά για τα μέλη, 108.000 ευρώ μεικτά για τον πρόεδρο, 54.000 ευρώ μεικτά για τον αντιπρόεδρο και 510.000 ευρώ μεικτά για τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...