Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ο γκαουλαιτερ Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ, επισκέπτεται και πάλι την …Κρήτη του.


Κατά την νέα επίσκεψη του στην Κρήτη, θα συνοδεύεται από ανώτερα στελέχη και παράγοντες του Υπουργείου του και φορέων της Γερμανίας . Στην συνάντηση που είναι να  πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Ίδρυμα  Τεχνολογίας και Έρευνας, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιμελητηρίων, Οργανισμών Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η κλειστή υπηρεσιακή εκδήλωση υλοποιείται με συντονιστή την γερμανοτσολιάδικη  Περιφέρεια Κρήτης.
Θα συζητηθούν θέματα δήθεν ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ στην ουσία είναι για να τους μεταφέρει  εντολές – επιθυμίες της Μερκελ, για αυτό και η..κλειστή εκδήλωση.  Σε επόμενο στάδιο στόχος είναι μετά και την συγκεκριμενοποίηση των πεδίων συνεργασίας στους ανωτέρω τομείς, να ακολουθήσουν άμεσες συνεργασίες μεταξύ των φορέων και των επιχειρήσεων της Κρήτης με αντίστοιχες της Γερμανίας παρακάμπτοντας στην κυριολεξία την Αθήνα.

Αιφνιδίως όμως όπως μαθαίνουμε προέκυψε πρόβλημα για την εκδήλωση για τον γερμαναρά που είχε προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, διότι έμαθαν πως θα έπεφτε πολύ, μα πάρα πολύ γιαούρτι,  αφού προγραμματιζόταν  και κινητοποίηση στο χώρο του ΙΤΕ . Eτσι ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Κώστας Φωτάκης, ενημέρωσε τους διοργανωτές, δηλαδή τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ΙΤΕ.  Ακόμα πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν η κλειστή, όπως έχει ανακοινωθεί συνάντηση , θα γίνει τελικά σε άλλο χώρο ή θα αναβληθεί .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...