Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Εάν αληθεύει μας χρειάζεται… οθωμανικό.


Την αβεβαιότητα των ελλήνων για το κατά πόσο μπορεί η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα της χώρας «δείχνει» η δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης κομανετσι- Σαμαράς. Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Φώτης Κουβέλης - Καρατζαφερης.
Δημοφιλέστερο κόμμα εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ με 60% και ακολουθεί η ΝΔ με 49% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 46%.
Ειδικότερα, όσον αφορά την πρώτη εντύπωση των ψηφοφόρων για τη νέα κυβέρνηση, το 45% δηλώνει πως έχει διαμορφώσει μία μάλλον θετική εντύπωση, ενώ το 43% έχει σχηματίσει μία μάλλον αρνητική εντύπωση.
Την ίδια στιγμή, το 56% να έχει μία μάλλον αρνητική εντύπωση για το έως τώρα έργο του ΣΥΡΙΖΑ στη αντιπολίτευση, ενώ το 31% να τηρεί μία μάλλον θετική εντύπωση.
Στο ερώτημα εάν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, το 28% απαντά σίγουρα όχι, το 23% εκτιμά μάλλον όχι, το 35% απαντά μάλλον ναι και το 12% δηλώνει σίγουρα ναι.
Παράλληλα, το 40% των πολιτών αισθάνεται καθόλου ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα, ενώ το 33% είναι λίγο ικανοποιημένο.
Στον αντίποδα, μονάχα το 4% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα και το 21% εμφανίζεται αρκετά ικανοποιημένο.

Συνάμα, το 66% εκτιμά πως τα πράγματα στην Ελλάδα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Σε σχέση με το βαρόμετρο Μαΐου, σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς καταγράφουν μείωση της δημοτικότητάς τους, ενώ αντίθετα όλα τα Δεξιά κόμματα ανεβαίνουν ή παραμένουν στάσιμα. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε δημοτικότητα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία (12%) ενώ αύξηση της τάξης του 8% καταγράφεται για τη Χρυσή Αυγή.
Το 39% των πολιτών δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα για το έργο της διακυβέρνησης, με τη Νέα Δημοκρατία να χαίρει της εμπιστοσύνης του 28%, ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ (αμφότεροι 17%) και το ΠΑΣΟΚ (15%). Καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έλαβε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται στις προτιμήσεις των πολιτών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης (64%), και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 50%, ο Αλέξης Τσίπρας με 47%, ο Πάνος Καμμένος με 42%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 34%, ενώ από 19% λαμβάνουν Νίκος Μιχαλολιάκος και Αλέκα Παπαρήγα.
Καταλληλότερος ως πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 25%, και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 18%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 10%, ο Φώτης Κουβέλης με 10%, ο Πάνος Καμμένος με 7%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 1%. 
.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...