Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Α.Σ.Ε.Π …Ενοίκιο 80.000 ευρώ τον μήνα για …έναν..όροφο ?


Τα στοιχεία για το κόστος λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών δεκαπέντε τον αριθμό σύμφωνα με υπολογισμούς, ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Για δέκα από αυτές που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια στην πρωτεύουσα, τα νοίκια αγγίζουν ετησίως το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ η συλλογική δαπάνη  για πληρωμή μισθωμάτων υπουργείων, Περιφερειών και Περιφερειακών Υπηρεσιών, το 2011 ανήλθε στα 155,77 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια ενδεικτική, μόνο, εικόνα του κόστους λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών και των ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων για αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. Αποκαλυπτικός είναι ο πίνακας που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών και που δημοσιεύει  η «ΗτΣ». Υπάρχουν δύο περιπτώσεις που ξεχωρίζουν. Τα νοίκια για τη στέγαση του ΑΣΕΠ, στην οδό Πούλιου ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ μηναίως, ενώ μόνο για έναν όροφο καταβάλλονται 80.000 ευρώ το μήνα. Ανάλογη εικόνα και για το ενοικιαζόμενο κτίριο στο οποίο είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες του Συνηγόρου του Πολίτη. Σύνολο ενοικίου άνω των 100.000 μηνιαίως, με τις 50.000 να αφορούν μόνο σε έναν όροφο. Σε μια περίοδο  που απεγνωσμένα η κυβέρνηση ζητεί ισοδύναμα μέτρα για το βαρύ πακέτο των 3 δισ. ευρώ που καλείται άμεσα να δρομολογήσει, η λίστα με τα υπερβολικά ενοίκια που ασφαλώς είναι πολύ ευρύτερη από το κόστος λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών ,είναι σκέτη πρόκληση, την στιγμή μάλιστα που  σημαντικά κτίρια που ανήκουν στο κράτος ή τα ασφαλιστικά ταμεία μένουν στο... ράφι, και με τις απαραίτητες μετατροπές θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ανεξάρτητες αρχές ή άλλους οργανισμούς, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό την «αιμορραγία» των υψηλών ενοικίων. Π.χ Το ξενοδοχείο «Εσπέρια» στην οδό Σταδίου (10.000 τ.μ.), κλειστό εδώ και λίγα χρόνια, ανήκει στο Ταμείο Νομικών, είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, με μεγάλες αίθουσες στους υπόγειους χώρους και σχετικά σύγχρονη υποδομή.
Το πρώην ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια- που πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε ότι προορίζεται για φοιτητική εστία- είναι και αυτό σε σχετικά καλή κατάσταση και ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας. Το παλιό γωνιακό ξενοδοχείο στην Κάνιγγος 21, ιδιοκτησίας του Ταμείου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.
Το «Αμπάσαντορ» (9.087 τ.μ.), που ανήκει στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα, παραμένει ερημωμένο μετά την εκκένωσή του από τους παράνομους μετανάστες. Μάλιστα τώρα το Ταμείο πληρώνει υπηρεσία security για να μην καταληθφεί εκ νέου από μετανάστες...
Η οικία της Μαρίας Κάλλας, στην οδό Πατησίων 61, ανήκει στο ΝΑΤ. Εδώ και χρόνια υπάρχει μελέτη αξιοποίησής του στα αζήτητα. Μέχρι σήμερα το κτίριο τελεί υπό κατάληψη αυτόνομων ομάδων.
Το «Acropol Palace» παραμένει στην οδό Πατησίων απέναντι από το Πολυτεχνείο, μισοκαμένο από πέρσι και έρημο. Η αξιοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων -δεν μιλάμε για το ταλαιπωρημένο από σεισμούς και μισοερειπωμένο πλέον κτίριο του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς από το 1999- θα έδινε, εκτός των άλλων και άλλη όψη στο ρημαγμένο κέντρο της πρωτεύουσας. Θα συνέβαλε στην τόνωση της καθημερινότητας και στο ξαναζωντάνεμα ολόκληρων περιοχών που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο περιθώριο.
Μεγάλη είναι και η ευθύνη των ηγεσιών των ασφαλιστικών ταμείων, που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος σε κτίρια και ακίνητα στην Αθήνα, τόσο γιατί η περιουσία αφέθηκε στην τύχη της για δεκαετίες, αλλά και για την υποχρέωσή τους να κινηθούν άμεσα για την αξιοποίησή της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ !!!!

ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ .

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ????? (( ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ )

ΠΟΣΟ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ???

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ????

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ?????


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ ????

ΑΓΟΡΑ ΕΝΑ ΔΙΣ ΔΡΧ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΑΓ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ

ΠΩΛΗΣΥ 11 ΔΙΣ ΔΡΧ ΣΤΟ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!!!

ΚΕΡΔΟΣ 10 ΔΙΣ ΔΡΧ !!!! ΚΑΛΟ ??????????????

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!!


ΨΑΧΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ !!!!!!!!

ΩΡΑΙΑ ΚΟΝΟΜΑ ΕΤΣΙ ????????????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...