Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Οι άνθρωποι κάνουν όλη την βρώμικη δουλειά .Τσάμπα θα τρέχουν;


Η είδηση ότι η Βουλή ενέκρινε μετεκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της, της τάξεως των 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο προκάλεσε κοινωνική οργή σε μία εποχή που οι περισσότεροι Έλληνες κάνουν αιματηρές θυσίες και με κόπο προσπαθούν να επιβιώσουν. Το κονδύλι για το συγκεκριμένο μετεκλογικό επίδομα αγγίζει περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μετά τους 16 μισθούς κάθε χρόνο, μετά τα πολλά επιδόματα, έρχεται τώρα μία απόφαση που πραγματικά προκαλεί οργή! Ο λόγος για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Βύρων Πολύδωρα, ο οποίος όπως έκανε γνωστό στους δημοσιογράφους στη Βουλή ενέκρινε ένα μετεκλογικό επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις συνολικού ύψους 1.000 ευρώ ανά υπάλληλο της Βουλής, την ώρα που το κράτος κόβει τις συντάξεις και δεν προσφέρει στους απόμαχους της ζωής ούτε τα στοιχειώδη που τους χρωστάει... τα φάρμακα δηλαδή.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι της Βουλής που ξεπερνούν τους 1.300 εργαζόμενους θα πάρουν 1.000 ευρώ για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, που σημειωτέον κατά τη διάρκεια των εκλογών η Βουλή ήταν κλειστή. Εκείνο που προκαλεί οργή όμως βρίσκεται παρακάτω! Ο Βύρων Πολύδωρας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους εξήγησε ότι το μετεκλογικό επίδομα για κάθε υπάλληλο της Βουλής είναι 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, κάτι που σημαίνει ότι για δύο εκλογικές αναμετρήσεις έπρεπε κανονικά να λάβουν 4.000 ευρώ έκαστος.

Και μάλιστα, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε πως εκείνος κατάφερε να το μειώσει αυτό το ποσό των 4.000 ευρώ και να το κάνει 1.000 ευρώ. Έκανε δηλαδή σκόντο στο ελληνικό κράτος και τα δημόσια ταμεία. Όλα αυτά την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και οι κυβερνήσεις απαιτούν θυσίες από όλους εκτός φυσικά από τους υπάλληλους της Βουλής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το "Πρώτο Θέμα", την ώρα που ο χρόνος αναμονής για την απονομή συντάξεων στα υπόλοιπα Ταμεία είναι τουλάχιστον  τρία χρόνια, οι νέοι συνταξιούχοι της Βουλής λαμβάνουν τα χρήματά τους άμεσα (μέσα σε 2-3 εβδομάδες) μαζί με το εφάπαξ που μπορεί να φτάσει και τα 400.000 ευρώ!
Εμείς έχουμε ξαναασχοληθει στο παρελθόν με αυτό το θέμα και είπαμε ότι αυτή η οικονομική προστασία στα τσιράκια τους προέρχεται από το γεγονός, ότι κάνουν όλη την βρώμικη δουλειά των βουλευτών και τρέμουν να τα βάλουν μαζί τους. Εάν ανοίξουν το στόμα τους θα πρέπει να εξαφανιστούν από την χώρα όλοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους. Έτσι θα εφευρίσκουν πάντα τρόπους να τους δίνουν το αντίδωρο της σιωπής  τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...