Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Να΄στε καλά που μας κάνετε να …γελάσουμε.





Ξέρεται πόσα χρόνια θέλουν για να ελεγχτούν 1000 φάκελοι  με ..Ελληνικούς ρυθμούς ; εάν βάλουμε έναν τον μήνα, τουλάχιστον 30 χρόνια. Άντε γεια.


Ανοίγουν, με εντολή των εισαγγελικών αρχών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες άλλα κυρίως καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Την ίδια ώρα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) διεξάγει εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία περισσοτέρων των 1.000 πολιτικών προσώπων, όπως πρώην υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών, διοικητών οργανισμών, ακόμη και καθηγητών Πανεπιστημίου που χρημάτισαν είτε σύμβουλοι υπουργών είτε υπηρέτησαν σε δημόσια θέση.
Διερεύνηση καταγγελίας σε βάρος δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και μιας νυν βουλευτού. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, για τα πρόσωπα αυτά διαπιστώνεται μεγάλη απόκλιση μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που δήλωσαν στο "πόθεν έσχες" με τις καταθέσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Από το άνοιγμα των τελευταίων θα διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.
Τρεις πρώην υπουργοί, που διαθέτουν, βίλες, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα. Οι ελεγχόμενοι θα κληθούν να εξηγήσουν πως αγόρασαν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.


Στο στόχαστρο όμως λένε ότι μπαίνουν και  γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές. Το ΣΔΟΕ ζήτησε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί για 1.084 γιατρούς, 415 δικηγόρους, 155 παράγοντες του ποδοσφαίρου και 2.175 πρόσωπα που θεωρήθηκαν ύποπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...