Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Θα πληρώνουμε μόνο δυο φόρους κάθε μήνα….εάν έχουμε..


Λόγω διαφωνίας της τρόικας φαίνεται να μην υλοποιείται η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να επιτρέψει την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε έως και εννέα δόσεις. Όλα δείχνουν ότι στην καλύτερη περίπτωση, οι δανειστές θα συναινέσουν σε ένα σύστημα το οποίο θα προβλέπει πληρωμή το πολύ σε έξι μηνιαίες δόσεις.
Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να πληρώνουμε και το ειδικό τέλος ακινήτων. Το επικρατέστερο σχέδιο προβλέπει ότι η πληρωμή θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Συμπέρασμα; Κάθε μήνα θα πληρώνουμε τουλάχιστον δύο φόρους. Και λέμε τουλάχιστον διότι το φθινόπωρο έχει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Μεταξύ αυτών;
• Τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Θα καταβληθούν μέσω τράπεζας σε μια δόση.
• Ο ΦΑΠ του 2010.
• Ο αυξημένος φόρος του πετρελαίου θέρμανσης. Ισοδυναμεί με χαράτσι ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ καθώς κάθε λίτρο θα κοστίζει έως και 30 λεπτά περισσότερο σε σχέση με τον περυσινό χειμώνα. Το επίδομα θέρμανσης είναι βέβαιο ότι θα δοθεί σε λίγους και δεν θα υποκαταστήσει όλο αυτό το φορολογικό βάρος.
Όσον αφορά στον ΦΑΠ του 2011 εκτός απροόπτου δεν θα σταθεί δυνατή η καταβολή του μέσα στο 2012. Με αυτά τα δεδομένα, το χρονοδιάγραμμα των φόρων, προδιαγράφεται εφιαλτικό, σε αντιδιαστολή με τις μπούρδες  περί ελάφρυνσης των οικογενειών που λέει ο Β? ταμίας των τροικανών  υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. και που  Σύμφωνα με αυτές, τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ από 5.000 ευρώ. Χεστηκε η φοράδα στ΄αλώνι. Από του ….χρόνου, θα μειωθεί ο απίστευτα μεγάλος φόρος που καλούνται να πληρώσουν φέτος οι περισσότεροι πολίτες και που σε ορισμένες περιπτώσεις αυξάνονται ακόμη και 400%.Επίσης, παγώνει η αύξηση των αντικειμενικών και δε θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση των φόρων στα ακίνητα. Εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης με μείωση κατά 10 λεπτά του πρώτου. Για το θέμα της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. Εκτιμάται, επίσης, ότι η τιμή του πετρελαίου θα πέσει από το 1,50 ευρώ σήμερα, στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο. Το χαράτσι στα ακίνητα φέτος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις και από το 2013 θα αντικατασταθεί με ενιαίος φόρο ακινήτων. Ο λογαριασμός θα έρθει μέσα στο φάκελο της ΔΕΗ αλλά με ξεχωριστό ειδοποιητήριο. Τι λέτε ρε μεγάλοι, σοβαρά; Θα είναι σε… ξεχωριστό ειδοποιητήριο; Ποιος στην χάρη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...