Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Έχετε την γνώμη ότι είμαστε κράτος;



Σήμερα που υποτίθεται πως έχουμε...αντιπροσωπευτική «δημοκρατία», ποιος ασκεί την εξουσία; Είναι  καρατσεκαρισμενο. ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ που λάδωσαν όλο το πολιτικο σύστημα για να τους κάνουν την βρώμικη δουλειά.

Χθες, ο ίδιος ο υπουργός της κυβέρνησης κ. Ρουπακιώτης (διακεκριμένος νομικός και πρώην Πρόεδρος του ΔΣΑ) ομολόγησε δημόσια ότι υπέγραψε ότι του φέρανε και παραπονέθηκε ότι θέλει να είναι υπουργός και όχι να παριστάνει τον υπουργό. Παλιότερα άλλος υπουργός, ο κ. Χρυσοχοϊδης, ομολόγησε δημόσια ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει. Αυτά είναι αλήθεια και δεν αφορούν μόνο τους δύο πιο πάνω πολιτικούς, αλλά σχεδόν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού. Και το χειρότερο είναι πως ακόμα και αν διάβαζαν τα κείμενα και πάλι θα τα υπέγραφαν, διαφορετικά θα έφευγαν από τις καρέκλες τους και θα διαγράφονταν από τα κόμματά τους.

Επομένως, ποιος κυβερνά τη χώρα; Οι εκπρόσωποι του λαού ή οι δανειστές; Προφανώς οι δανειστές. Αφού όμως μας κυβερνούν οι δανειστές, τότε γιατί χρειαζόμαστε τους ψευδοαντιπροσώπους και τους πληρώνουμε και μάλιστα αδρά;

Στην ουσία δεν τους χρειαζόμαστε εμείς τέτοιου είδους λαϊκούς εντολοδόχους . Τους χρειάζονται όμως οι ίδιοι οι δανειστές και τους χρησιμοποιούν, όπως οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν τους Έλληνες κοτζαμπάσηδες (ως νομιμοποιητές του καθεστώτος και φοροεισπράκτορες),  για να μας αποκοιμίζουν ότι έχουμε δήθεν «δημοκρατία» προκειμένου να μην συνειδητοποιήσουμε τον πραγματικό εχθρό.

Οι δήθεν πολιτικοί δεν είναι με τον λαό, αφού προτιμούν να κυβερνούν «σκλάβους» αντί για ελεύθερους ανθρώπους, μοιάζοντας με τους γεωργούς που προτιμούν αντί σιτάρι, να θερίζουν από το χωράφι ήρα, όπως έγραφε ο Πλούταρχος. Απλά όλοι ελπίζουμε, αφού οι συγκυρίες το επιτρέπουν, μήπως και κάποιοι αναγκαστούν να βάλουν μπρος την μηχανή του Ελληνισμού, ανακουφίζοντας τους Έλληνες, που τώρα ξυπνούν, αφού διαπιστώνουν σιγά-σιγά, ότι τα αγαθά του καταναλωτισμού ήταν δανεικά και ήρθε η ώρα να τους τα πάρουν πίσω.

Οι βαρβαρότητες των δανειστών και η υπεροψία τους όταν επισκέπτονται την χώρα αποδεικνύουν την πικρή αλήθεια: Ήμασταν και είμαστε ένα «ψευτό-ελληνικό» κράτος. 

Η ενίσχυση της εποπτείας του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού, οι όροι της ρήτρας αυτόματης διόρθωσης, και μια σειρά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία «απουσίαζαν» από τον εφαρμοστικό νόμο, αλλά και τον προϋπολογισμό, περιλαμβάνονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ολοκληρώνει το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 Με δύο λόγια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα περιλαμβάνονται οι «λίγες προαπαιτούμενες δράσεις» που ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να υπάρξει η έγκριση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωομάδας για τη δόση μαμούθ των 44 δισ. ευρώ.
Xθες ο υποτίθεται υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ερωτώμενος για την εκταμίευση της δόσης είπε «Όπως ξέρετε, έχουμε ένα Eurogroup την επόμενη Τρίτη το οποίο είναι συνέχεια του Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας. Ελπίζω εκεί τελικά να καταλήξουμε σ' ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση».
Τα μέτρα που περιλαμβάνει η νέα πράξη νομοθετικού περιεχόμενου η οποία θα θεωρείται νόμος του κράτους από τη Δευτέρα αφορούν τα πιο δύσκολα πολιτικά μέτρα αφού στη βασική τους κατεύθυνση αφορούν περαιτέρω παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Ο λογαριασμός
Ειδικότερα τα μέτρα αφορούν κατ' αρχήν τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό για το χρέος για τον οποίο η τρόικα πιέζει να αυξηθεί η εποπτεία του και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο λογαριασμός αυτός θα ενεργοποιηθεί πλήρως με την καταβολή της επόμενης δόσης είτε αυτή είναι 31,5 δισ. ευρώ είτε είναι 44 δισ. ευρώ και από εκεί θα κατανεμηθεί στις επιμέρους ανάγκες (αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων κάλυψη πρωτογενούς ελλείμματος).
Σύμφωνα με την ίδια πρόταση θα τροφοδοτείται μεν με τα δάνεια του EFSF αλλά και με φορολογικά έσοδα ως μέρος της συνεισφοράς της Ελλάδας για την αποπληρωμή του χρέους. Θα χρησιμοποιείται μόνο για την εξυπηρέτηση ταυ χρέους και δεν θα έχει εξ αρχής τα 44 δισ. ευρώ αλλά θα τροφοδοτείται τμηματικά από το EFSF κάθε φορά που το όργανο της Ε.Ε. εκτιμά ότι υπάρχει «ωρίμανση μιας υποχρέωσης της Ελλάδας».
Αυτόματη διόρθωση 
Δεύτερη προαπαιτούμενη δράση θα είναι η λεγόμενη ρήτρα αυτόματης διόρθωσης σε αποκλίσεις του ελληνικού προγράμματος. Η τρόικα ζητεί σε κάθε απόκλιση του προγράμματος να υπάρχει έτοιμο σχέδιο περικοπών από πρωτογενείς δαπάνες εξαιρουμένων μισθών συντάξεων και επιδομάτων.
Μάλιστα η ρήτρα επεκτείνεται και σε ό,τι αφορά τους στόχους των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις αφού συνδέονται με τη βιωσιμότητα του χρέους. Η απαίτηση της τρόικας είναι κάθε απόκλιση στα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις για δύο συνεχόμενα τρίμηνα θα έχει ως αποτέλεσμα ισόποση αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος είτε μέσω της αύξησης των εσόδων είτε μέσω μείωσης των δαπανών. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι η κυβέρνηση θα υποχρεούται να κάνει περικοπές δαπανών γενικής κυβέρνησης σε ποσοστό 50% του ποσού που δεν εισπράχθηκε.
Οι λίστες απολύσεων 
Μια ακόμη απαίτηση είναι οι λίστες αποχωρήσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η τρόικα ζητά, ως απαιτούμενη δράση, ένα τριμηνιαίο κυλιόμενο πρόγραμμα για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα εγκαταλείπουν την εργασία τους ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων ώς το τέλος του 2015. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να υπάρξει αναλυτική λίστα ανά τρίμηνο που θα περιλαμβάνει τις 15.000 διαθεσιμότητες φέτος και τις 5.000 ανά τρίμηνο το 2013.
Σύμφωνα με την τρόικα θα πρέπει να υπάρχει μαξιλάρι και στην απόκλιση των στόχων του προϋπολογισμού. Οι δανειστές ζητούν «μαξιλάρι» ίσο με το 10% των δαπανών αλλά και σχέδιο νέας οριζόντιας μείωσης δαπανών αν το έλλειμμα αποκλίνει. Δεν είναι το ίδιο «γαλαντόμοι» αν τα πάει η κυβέρνηση καλύτερα. Τότε ζητούν να μην πάνε όλα για άρση των πλέον επαχθών μέτρων αλλά εκεί να καταλήξει το 70% του «κέρδους». Το υπόλοιπο 30% να πηγαίνει για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Εποπτεία των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης
Στα δημοσιονομικά μέτρα θα πρέπει να ενισχυθεί η εποπτεία των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή, επεκτείνεται στους μεχρι αηδίας διαβρωμένους ΟΤΑ το πλαίσιο αυξημένης εποπτείας σε ΔΕΚΟ, που περιλαμβάνει αυτόματες περικοπές δαπανών, επίτροπο και αναστολή αμοιβών μελών Δ.Σ.
Με βάση τις νέες ρυθμίσεις όποιος ΟΤΑ δεν έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό μέχρι την 31η Ιανουαρίου καμία δαπάνη πλην των πληρωμών συντάξεων και αποδοχών δεν θεωρείται νόμιμη. Εως τις 15 Ιανουαρίου υποβάλλεται μηνιαίο πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τριμηνιαίοι στόχοι από τα υπουργεία στο ΓΛΚ και έως τις 15 Φεβρουαρίου από τους φορείς στα αρμόδια υπουργεία.
Όταν διαπιστώνεται απόκλιση που υπερβαίνει το 10% περικόπτονται ισόποσα πιστώσεις - επιχορηγήσεις. Όπου διαπιστώνεται σοβαρή απόκλιση ο υπουργός Οικονομικών δύναται να ορίζει Επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα ρύθμιση θα βασίζεται στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου περί ΔΕΚΟ που θα «επεκταθεί» και για τους ΟΤΑ
Η διάταξη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι όποιος φορέας αποκλίνει σε μηνιαία βάση, το ποσό θα αφαιρείται από την επιχορήγηση του επόμενου μήνα, ενώ το εγκεκριμένο ποσό ακαθάριστου δανεισμού θα μειώνεται ισόποσα έως ότου αντισταθμιστούν οι αρνητικές αποκλίσεις (τότε η επιχορήγηση και ο δανεισμός θα αναπροσαρμόζονται στα αρχικά εγκεκριμένα όρια).
Αν υπάρξει απόκλιση σε βάθος 3μήνου, εξαμήνου ή έτους η ίδια διάταξη προβλέπει (για τις ΔΕΚΟ προς το παρόν) αναστολή της καταβολής των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Εάν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα αποκλίνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, τότε η θητεία των εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου του συγκεκριμένου φορέα, λήγει αυτοδίκαια εντός ενός μήνα από τη διαπίστωση της εν λόγω απόκλισης.
Επίσης θα πρέπει να επικυρωθεί και να θεσμοθετηθούν τα μηχανογραφημένα λογιστήρια στα δημόσια νοσοκομεία και να θεσμοθετηθεί η δημοσίευση τρίμηνων λογιστικών καταστάσεων.
Στα φορολογικά η τρόικα εκτιμά ότι θα πρέπει η θέση του γενικού γραμματέα εσόδων ο οποίος θα είναι υπερκομματικός και ανεξάρτητος στη δραστηριότητά του να έχει περισσότερες εξασφαλίσεις ανεξαρτησίας. Συγκεκριμένα η τρόικα ζητά τόσο ο ίδιος ο γ.γ. όσο και το προσωπικό του να δίνουν λόγο πρώτα στην τρόικα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της εργασίας τους και μετά στις ελληνικές αρχές ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη έφεση στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

την ίδια στιγμή που φεύγουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, και κλείνουν κάθε μήνα εκατοντάδες"."Πανηγυρίζουν για το συμβόλαιο - μαιμού - των 100 εκατομμυρίων της Ηewllet Packard και της Cosco,

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης ζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά καθημερινά αγαθά ενώ στερούνται και της στοιχειώδους υγειονομικής κάλυψης.
Το επίδομα ανεργίας έχει φτάσει στα εξευτελιστικά επίπεδα των 360 ευρώ το μήνα, το οποίο όμως το λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό όσων δεν έχουν απασχόληση.
 Ειδικότερα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.168.761 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.  
 Όπως όμως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Ιούνιο του 2012, το επίδομα ανεργίας το λαμβάνουν μόλις 187.678 άτομα ή το 16% περίπου του συνολικού αριθμού των ανέργων. 

1 σχόλιο:

kimon είπε...

Η εντός συντάγματος πραξικοπηματική συγκυβέρνηση σαμαρά...άλλο η καθαρή χούντα!!! κι άλλο ο υφέρπων καμουφλαρισμένος σαμαροβενιζελοκουβελικός φασισμός.
Αδέλφια πότε άραγε θα ξεσηκωθούμε;;; όταν μας πάρουν και τις ανάσες μας θα είναι αργά πιά για δάκρυα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...