Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πάλι με ….μεθαδόνη θα την βγάλουν οι ….δοσάκηδες του… καναπέ. Η… καθαρή πάει αλλού



Μπορεί να θεωρείται δεδομένη η έγκριση της καταβολής της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ από το Eurogroup της Δευτέρας ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης και καθυστερήσεων.

Για να λάβει η Αθήνα την δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου είναι προαπαιτούμενη η επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου, η οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις "οροφές" δαπανών (3ετίας) για τους φορείς του Δημοσίου.

Για τη δόση του Μαρτίου προαπαιτούμενα είναι ο προσδιορισμός του πλεονάζοντος προσωπικού των υπουργείων και η εκπόνηση του σχεδίου απομάκρυνσης μέχρι το τέλος του 2014, όπως επίσης η αναθεώρηση προς τα κάτω των τιμών των φαρμάκων με βάση τις τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χαμηλότερες τιμές.

Από τη δόση του Ιανουαρίου, τα 7,2 δισ ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα 2 δισ ευρώ θα καλύψουν για τις ανάγκες του προϋπολογισμού και για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου.
Στον προϋπολογισμό και στις οφειλές του Δημοσίου θα καταλήξουν και οι δόσεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου που ανέρχονται συνολικά στα 5,6 δισ ευρώ. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες του α΄ τριμήνου αφορούν στα 4,2 δισ ευρώ του ελλείμματος, στα 4,1 δισ ευρώ της ωρίμανσης του χρέους και στο 1,5 δισ ευρώ για τη πληρωμή οφειλών του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...