Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Αυτός είναι ο… διαχειριστής του ΣΑΜΑΡΑ.



Τον  βίο και την πολιτεία του πρωθυπουργικού  συμβούλου ο όποιος είναι ο τοποτηρητής της κ. Μέρκελ παρά τω Έλληνα πρωθυπουργώ αποκαλυπτει το spirospero.gr
Σταύρος Παπασταύρου... ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες. Γιατί μέσα σε όλα, τυχαίνει να είναι και νομικός σύμβουλος της «αμαρτωλής» HSBC, μέσω του δικηγορικού γραφείου SEISSOGLOU & PARTNERS, αλλά και ...παλιός γνώριμος του Ελληνοεβραίου διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων, το όνομα του οποίου εμπλέκεται άμεσα, στην υπόθεση του τραπεζικού λογαριασμού των 550 εκατ. Δολαρίων, που εμπεριέχεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Παπασταύρου, λοιπόν, μένει ακλόνητος στο πλάι του Αντώνη Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις για αυτόν, με στοιχεία και έγγραφα, πέφτουν βροχή.
Έχουμε, κατ΄αρχήν, την εμπλοκή του κ. Παπασταύρου στη λίστα Λαγκάρντ, και τα 550 εκατ. δολάρια, που φέρεται να έχει καταθέσει στην HSBC της Ελβετίας κάποια κυρία Παντελή.Τότε εμφανίζεται και ο περιβόητος χρηματιστής Σάμπυ Μυωνίς, ο οποίος με ανακοίνωσή του ισχυρίζεται, ότι τα 550 εκατ. δολάρια είναι αμοιβαίο κεφάλοιο, με πολλούς δικαιούχους. Ωστόσο, ο κ. Μυωνίς αποκαλύπτει, ότι τόσο η Μαρία Παντελή, η φερόμενη ως καταθέτρια του επίμαχου ποσού, όσο και ο κ. Παπασταύρου, ήταν συνεργάτες του και διαχειριστές των αμοιβαίων κεφαλαίων του. Και αν στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει, τα δεδομένα άλλα δείχνουν. Ο Σάμπυ Μυωνίς λοιπόν, το 1998 ίδρυσε, μαζί με τον Άγγελο Μεταξά, την Capital Management Advisors (CMA), μία εταιρία αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύει σε Hedge Funds, και η οποία το 2006 πουλήθηκε στην EFG INTERNATIONAL της Ελβετίας, μητρική της EUROBANK.Η εταιρία έχει γραφεία στ Νέα Υόρκη, την Γενεύη, την Αθήνα και τα νησιά Βερμούδες, ενώ συνολικά διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 2,8 δισεκ. δολ.

Που εμπλέκεται λοιπόν ο κ. Παπασταύρου; Καταρχήν σε δημοσιεύματα έχει επισημανθεί, η συμμετοχή του στη διαχείριση της CMA. Ενδεικτικό παράδειγμα, τα όσα αναφέρει η Ναυτεμπορική, στις 26 Νοεμβρίου του 2007.Επί λέξει διαβάζουμε: «H CMA είναι fund of hedge funds, δηλ. αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει σε πολλά hedge funds για καλύτερη διασπορά κινδύνου. Ιδρύθηκε το 1998 από τους Σάμπυ Μιωνή και Άγγελο Μεταξά, οι οποίοι μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου αποτελούν τους τρεις βασικούς διαχειριστές.» Αλλά αν δεν σας φτάνουν τα δημοσιεύματα, ας δούμε τι γράφουν τα επίσημα έγγραφα. Στην ετήσια έκθεση της Capital Management Advisors, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2010, αναφέρεται ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας από τις 19 Μαρτίου του 2009, μέχρι και τις 19 Μαίου του 2009. Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έρχεται με τον ετήσιο απολογισμό της EFG INTERNATIONAL για το έτος 2006. Στη σελίδα 34 αναφέρεται ξεκάθαρα, ότι στην CAPITAL MANAGEMENT ADVISORS στις Βερμούδες, ο Σάμπυ Μυωνίς είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας και υπεύθυνος για την επενδυτική στρατηγική, ενώ ο Σταύρος Παπασταύρου είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, αρμόδιος για τις νομικές υποθέσεις. Υπάρχει ακόμη καμία αμφιβολία;
Και μην νομίζετε ότι οι αποκαλύψεις τελειώνουν εδώ. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του οποίου το όνομα εμπλέκεται και στη λίστα Λαγκάρντ είναι παράλληλα και νομικός σύμβουλος της HSBC, στην οποία μάλιστα έχουν κατ επανάληψη επιβληθεί τεράστια πρόστιμα για διακίνηση μαύρου χρήματος!
Από πού προκύπτει αυτό; Δείτε τι αναφέρεται στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρίας Seissoglou & Partners LP. Μία εταιρία, με πελάτες όλους τους Έλληνες και ξένους ολιγάρχες.

Ο κ. Παπασταύρου λοιπόν, σύμβουλος του πρωθυπουργού, συνδιαχειριστής των αμοιβαίων κεφαλαίων του Σάμπυ Μυωνίς, με εμπλοκή στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολ. Της λίστας Λαγκάρντ, έχει δίνει και νομικές συμβουλές μέσω της Seissoglou & Partners LP, σε μία σειρά από επιχειρηματικά μεγαθήρια, όπως οι Merrill Lynch, Morgan Stanley, Gredit Suisse First Boston, και άλλες. Αλλά το κυριότερο, στην ιστοσελίδα της Seissoglou & Partners LP αναφέρει ότι είναι και νομικός σύμβουλος της HSBC αλλά και της CMA Global Hedge PCC Ltd.

Παράλληλα, ο κ. Παπασταύρου «καυχιέται» στην εν λόγω ιστοσελίδα της εταιρείας στην οποία εργάζεται, ότι έχει δημιουργήσει «έναν αριθμό offshore εταιριών με αμοιβαία κεφάλαια», ενώ έχει «εγκαταστήσει την σχετική υποδομή τους».
Ο κ. Παπασταύρου, μετά από όλα τα παραπάνω, παραμένει συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ο ξένος τύπος έχει ασχοληθεί κατά κόρον με το «βιο και την πολιτεία» του κ. Παπασταύρου. Τελευταίο δημοσίευμα ήρθε στις 13 Ιανουαρίου του 2013, από την έγκριτη και μεγάλης κυκλοφορίας ιταλική εφημερίδα FATTO QUOTIDIANO, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι « ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , Σταύρος Παπασταύρου εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ ως καταθέτης αλλά και ως συνδιαχειριστής κεφαλαίου 550 εκ. δολαρίων. Ο Παπασταύρου ελέγχεται για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για το σκάνδαλο Ζήμενς όμως παραμένει στη θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...