Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Κάνει προπόνηση για ….πρωθυπουργός .



Ο …νέος Τσιπρας αποκηρύσσει τους κουκουλοφόρους, και ζητεί να τηρούνται οι…. νόμοι. Έλεος.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα και βγάλτε συμπέρασμα από τη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του προέδρου του …συμπαγούς ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου:

-Η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζουν με το αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς και της απελευθερωτικής ιδεολογίας που φέρνει μαζί της η Αριστερά, που είναι πάνω απ’ όλα ιδεολογία ουμανιστική, δίπλα στον άνθρωπο. Η απειλή της...ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να συμβαδίζει με το ουμανιστικό περιεχόμενο των αξιών και των ιδεών μας. 

-Είχε αποδειχθεί, από την ίδια τη ζωή και την πράξη, ότι είναι πολιτικά πολύ πιο αποτελεσματικός ο ειρηνικός τρόπος, η ειρηνική διαμαρτυρία – έριξε δυο κυβερνήσεις μέχρι σήμερα-, ενώ αντιθέτως η σπασμένη τράπεζα και η καμένη τράπεζα ενισχύει το σύστημα και την κυβέρνηση, παρά δημιουργεί πρόβλημα στο σύστημα. Γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, έχουν τόσες δυνατότητες να ανακατασκευάσουν την τράπεζα που δεν τους δημιουργεί πρόβλημα η καμένη τράπεζα. Πρόβλημα στην Αριστερά και στο κίνημα δημιουργεί.

Αν όμως πρόκειται για σπίτια που είναι εγκαταλειμμένα και συλλογικότητες, οι οποίες είτε μας αρέσουν είτε δεν μας αρέσουν οι ιδέες τους, είτε κάτοικοι είτε συλλογικότητες κάνουν πολιτιστικές δράσεις και δεν ενοχλούν κανέναν, εγώ θα σας πω το παράδειγμα της Ευρώπης.
Αν λοιπόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, εκεί είμαι ξεκάθαρος. Απέναντι στο νόμο πρέπει να μην υπάρχει ανοχή. Να μην υπάρχει διαφορετική στάση. 

-Ως εκ τούτου σας διαβεβαιώνω ότι εμείς προχωράμε με βήματα σταθερά σε μια επίπονη, βίαιη, όσον αφορά το χρόνο που γίνεται, αλλά εποικοδομητική διεργασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ από μια συμμαχία συνιστωσών σε ένα συμπαγές κόμμα. Θα έχουμε αναταράξεις, θα έχουμε και προβλήματα, αλλά νομίζω ότι είναι σαφές στον κάθε πολίτη ακροατή που μας ακούει ότι αυτή τη στιγμή εγώ δεν θέλω να κρύψω τα προβλήματα, αλλά ότι εδώ γίνεται μια σπέκουλα επικοινωνιακή και στήνονται παγίδες για να μεταφέρει την προσοχή της η κοινή γνώμη σε δευτερεύοντα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...