Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο ...παραπεμπόμενος...Βενιζέλος ψιλοάδειασε τον Σαμαρά .



Τα κουκιά δεν βγαίνουν έτσι το θεατράκι θα είναι πατάτα. Το πολύ πολύ για το θεαθήναι να στείλουν τον Παπακωνσταντινου που θα αθωωθεί εν συνεχεία, με την δικαιολογία ότι το στικακι δεν είναι δημόσιο έγγραφο.
Έτσι λοιπόν μετά από πολλές διαφωνίες και απίθανες (!) προτάσεις ακόμη και για 7 ψηφοφορίες, η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να στηθούν 4 κάλπες σχετικά με τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ...
Ο παραπεμπόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε να στηθούν τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο από τα 4 (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπανδρέου, Παπαδήμος) των οποίων προτείνεται η παραπομπή σε Προκαταρκτική Επιτροπή.

Με την άποψη του κ. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Αριστερά, το ΚΚΕ, η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προστατεύει τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και κατηγόρησε την 3κομματική κυβέρνηση για μεθοδεύσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε το γάντι μιλώντας για «πολιτική αθλιότητα που φορά τον φερετζέ της κάλπης» ενώ πρότεινε να μπουν 4 κάλπες μια ανά πρόσωπο. Ενώ ο κ. Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μεθοδεύσεις προκειμένου να «μαντρώσει» τους βουλευτές.

Το έναυσμα της συνεδρίασης έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στις 10.30 το πρωί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το τέλος της αναμένεται αργά το βράδυ. Ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε το διαδικαστικό, δηλαδή την κοινή συζήτηση των 3 προτάσεων και στο τέλος τις 3 ξεχωριστές ψηφοφορίες, όπως δηλαδή αποφάσισε η πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων.

Το διαδικαστικό όμως φαίνεται να είναι και το βασικό σημείο αιχμής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι με παρέμβασή του ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να γίνει μια ψηφοφορία και να στηθούν 4 κάλπες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...