Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η κατάληψη της…Αμαλίας κράτησε μόνο δυο ώρες.





Δυο ώρες κράτησε η ανακατάληψη στη «Βίλα Αμαλία», αφού το κτίριο άδειασε και πάλι μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ στο κτίριο λίγο μετά τις 9:00 το πρωί. Δυνάμεις τις ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ, αφού έκοψαν με τροχό το λουκέτο και την αλυσίδα στην πόρτα, στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο και μέσα σε λίγα λεπτά άδειασαν το χώρο.
Η επέμβαση των ανδρών της αστυνομίας έγινε μετά από εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο έφτασε κλούβα στην οποία επιβίβασαν τους καταληψίες, προκειμένου να τους μεταφέρει στη ΓΑΔΑ. Έξω από το σημείο είχε συγκεντρωθεί κόσμος σε ένδειξη συμπαράστασης στους προσαχθέντες της ανακατάληψης.
Η ένταση στη «Βίλα Αμαλία» ξεκίνησε νωρίς το πρωί όταν περίπου 80 άγνωστοι φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες και εκμεταλλευόμενοι την μικρή παρουσία της αστυνομίας, εισέβαλαν και κατέλαβαν το κτίριο, σπάζοντας τις προστατευτικές μπάρες που είχε βάλει η ΕΛ.ΑΣ μετά την πρόσφατη επιχείρηση.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7:30 όταν οι ομάδα των αγνώστων χωρίστηκε σε δύο δυνάμεις με την μία να επιτίθεται στη διμοιρία που βρισκόταν εκτός του κτιρίου και η δεύτερη εισέβαλε στο κτίριο.
Υπενθυμίζεται πως μετά την επέμβαση της αστυνομίας στη «Βίλα Αμαλία» υπήρχε στο σημείο 24ωρη φρούρηση, ωστόσο από την πρωτοχρονιά και μετά στο κτίριο η περιφρούρηση είχε χαλαρώσει με αποτέλεσμα να ανακαταληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...