Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μα τόσο μίσος έχεις μωρή παλιοκαριόλα για κάθε τι ελληνικό;





Χθες, μια ημέρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, ο υποτίθεται υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος κατέθεσε «νομοθετικές βελτιώσεις». Την εξής μία: από το νομοσχέδιο αφαίρεσε το μάθημα των θρησκευτικών στην Γ’ τάξη Λυκείου των ΕΠΑΛ!
Σε διευκρινήσεις του, υποστήριξε ότι… εκ παραδρομής είχε εισαχθεί στο νομοσχέδιο η διδασκαλία των θρησκευτικών για την Γ’ λυκείου των ΕΠΑΛ.
Η δε αχαρακτήριστη και ακατονόμαστη Ρεπουση χαρακτήρισε «Νεκρή γλώσσα» τα Αρχαία Ελληνικά επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να είναι προαιρετικό μάθημα στο σχολείο για όσα παιδιά δεν επιλέξουν κλασικές σπουδές.
 Υποστήριξε ότι τα Αρχαία Ελληνικά , και τα Λατινικά, συγκαταλέγονται στις «νεκρές γλώσσες», εκείνες δηλαδή που «δεν μιλιούνται σήμερα στην καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων». Νεκρή Γλώσσα επειδή δεν ομιλείται σήμερα;
Μα τι λέει η παλιοχαμούρα. Εκτός την σημερινή μας γλώσσα που στηρίζεται στην αρχαία κατά 90% ΌΛΕΣ οι Λατινογενής γλώσσες (Ιταλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά κτλ) είναι στην βάση τους Αρχαία Ελληνικά. Αν αφαιρέσουμε κάθε τι αρχαιοΕλληνικό από τις σημερινές γλώσσες δεν θα μείνει τίποτα.
 «Τι θέλει τώρα η ελληνική βουλή να εξαιρέσει τα αρχαία ελληνικά από τις μη ομιλούμενες γλώσσες;» σημείωσε η ακατονόμαστη , προσθέτοντας: «Όποιος τολμά να πάει κόντρα στο ρεύμα στοχοποιείται ως εθνομηδενιστής». Η κυρία Ρεπούση τόνισε ότι τα Αρχαία χρειάζεται να είναι υποχρεωτικά μόνο για τα παιδιά που θα ακολουθήσουν κλασικές σπουδές στο πανεπιστήμιο. «Για όλα τα υπόλοιπα θα έπρεπε να είναι προαιρετικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...